Intrigi.bg Политика Правителството направи Виолета Сечкова почетен консул на Южна Корея в Пловдив

Правителството направи Виолета Сечкова почетен консул на Южна Корея в Пловдив

188
0

Бившата водеща и манекенка Виолета Сечкова е новият почетен консул на Южна Корея в България. Това реши кабинетът на заседанието си днес. Сечкова ще бъде консул на държавата в Пловдив, като подобни длъжностни лица има в Бургас и Варна.

Заемащите такъв пост се ползват от улесненията, привилегиите и имунитетите, предвидени във Виенската конвенция за консулските отношения, когато приемащата държава е страна по нея, както и в съответствие с разпоредбите на вътрешното ѝ законодателство. Повече за това какво работят почетните консули – тук

Сечкова е приятелка на Александър Сталийски, близък до премиера Бойко Борисов. За него през 2009 година бившият премиер Сергей Станишев каза, че е част от приятелския кръг „Котараците“, в който е и самият Борисов, припомни наскоро „Капитал„. Името на Сталийски се споменава често и от бившия собственик на Корпоративна търговска банка – Цветан Василев, който го определя като лицето, пращано от Борисов да събира рекет за него, и като съратник на депутата от ДПС Делян Пеевски в присвояването на активите на банката.

Котаракът на Борисов и мъж на Вили Сечкова - Александър Сталийски: Бяхме  приятели с Василев, но той ме предаде 2 пъти! | Mirogled


Сталийски и Сечкова се оказаха най-големите вложители в КТБ с общо 30 млн. лв. и 5 млн. евро. В съобщението на правителството за назначението на Сечкова се казва че тя е мениджър на „Синопойнт“ ЕООД, които са официален ритейлър на корейската компания „Самсунг“. През септември 2020 година, „Капитал“ писа, че фирмата е прехвърлена на Сечкова от Мартин Захариев, с когото тя е съдружник в друга фирма.

Сечкова е на 34 години. Работила е като модел и водещ, както и докато „ТВ 7“ се управляваше от Николай Бареков, тя беше продуцент на няколко предавания в телевизията.

Нова версия в Narod.bg: Тайнствената дама, записала голия Бойко с пачките,  е Вили Сечкова? Премиерът сниман яко с различни жени - Narod.bg


Почетните консули се назначават по предложение на министъра на външните работи с решение на правителството, гласи наредбата, с която се уреждат тези длъжности. Според нея почетните консули осъществяват своята дейност в интерес на развитието и стимулирането на двустранните икономически, търговски, културни и научни отношения между Република България и съответната държава. Консулите се назначават за четиригодишен период, след който дължат отчет.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име