Intrigi.bg Политика Правителството назначи и последните осем областни управители

Правителството назначи и последните осем областни управители

157
0

Правителството назначи и последните областни управители, които са излъчени от квотата на „Продължаваме промяната“. Кадри на мандатоносителя ще оглавят постовете в областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол.

В Габрово за областен управител е назначена Ралица Манолова. Тя е магистър по специалност „Международни икономически отношения“, с дългогодишен опит в Областна администрация – Габрово. Създател е и на Обществен дарителски фонд – Габрово.

В област Ловеч на поста ще бъде преназначен Виктор Стойчев. Той е икономист, с дългогодишен опит в териториалните дирекции на Националната агенция за приходите – Велико Търново и Ловеч. Славчев зае длъжността областен управител през май м.г., когато бе назначен от служебното правителство на Стефан Янев.

Ванина Вецина ще заеме позицията областен управител на област Монтана. Тя е инженер-геодезист и магистър по специалност „Европейска публична администрация“, с дългогодишен опит като независим оценител и консултант в строителството, се посочва в съобщението на правителствената пресслужба. Тя бе втора в листата на „Продължаваме промяната“ за града през ноември.

За областен управител на област Перник е назначен Кирил Стоев. Той е магистър по европейска интеграция. От 2005 г. работи в американска софтуерна и консултантска компания. През 2019 г. е бил кандидат за общински съветник в Радомир от Движение „България на гражданите“.

В област Силистра областната управа ще поеме Катя Кръстева. Тя е завършила специалност „Начална училищна педагогика“, с опит в училищното образование, от 2019 г. е кметски наместник – с. Ценович.

Правителството назначи Наско Василев за областен управител на област Стара Загора. Той е магистър по ветеринарна медицина. Притежава образователна и научна степен доктор и е професор в Тракийския университет – Стара Загора, където е заемал ръководните длъжности заместник-декан и заместник-ректор, съобщава правителствената пресслужба.

Владимир Йолов е назначен за областен управител на област Шумен. Той е магистър по финансов мениджмънт, доктор „Международни икономически отношения“ с дългогодишен опит в частния сектор.

За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров. Той е магистър „Международни икономически отношения“ и „Финанси“, с дългогодишен опит като кредитен инспектор в банка. От 2020 г. работи в община Ямбол, а от 2021 г. е заместник-кмет на общината.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име