Intrigi.bg Политика ПП не пое протегнатата ръка на ДБ, ще се явява самостоятелно на...

ПП не пое протегнатата ръка на ДБ, ще се явява самостоятелно на изборите

218
0

„Продължаваме Промяната“ ще се яви самостоятелно на изборите на втори октомври, съобщиха от политическата формация. Решението e на Националния съвет на партията и е взето след задълбочени анализи.

„Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната“, посочват още от формацията.

През изминалите седмици от „Демократична България“ многократно заявяваха своето желание за общо явяване на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври с „Продължаваме Промяната“.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев обаче упорито отклоняваха поканата под претекст, че очакват резултати от социологически проучвания, които ще им помогнат да вземат това решение. Въпросът беше по какъв начин двете формации биха вкарали повече депутати в новия парламент.

Самият Никола Минчев от ПП заяви, че със сигурност ще работят заедно с „Демократична България“ – дали в предизборна или следизборна коалиция е тактика за събиране на повече мандати в 48-ото Народно събрание.

Мнозина политолози и соцолози бяха скептични за предизборна коалиция. Според някои това щеше да бъде успешна формула, според други – не.

Формацията „Продължаваме Промяната“ е вписана в Софийския градски съд като партия и се очаква да се присъедини към вече регистрираната коалиция. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име