Intrigi.bg Политика По Великден МВР ще затегне мерките по пропускателните пунктове, обяви Младен Маринов

По Великден МВР ще затегне мерките по пропускателните пунктове, обяви Младен Маринов

191
0

Покрай Великден МВР ще затегне мерките по пропускателните пунктове в областните центрове. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов пред Би Ти Ви. Той уточни, че това се налага заради установени множество декларации за пътуване, в които като причина е посочено отиване на работа, а подписалите се нямат трудов договор, а някои от тях дори били записани в Бюрата по труда.

Днес по обед премиерът Бойко Борисов намекна, че от петък да преминават пропускателните пунктове ще се допускат само хора, които отиват на работа. „Като се има предвид, че на Разпети петък работят само такива като нас, значи не могат да се напускат областните центрове“, заяви той.

Маринов посочи защо МВР ще следи стриктно всеки, който пътува по Великден. От разпоредена от него проверка на декларациите, оставяни на полицаите на пунктовете, е установено, че има много случаи, в които хора декларират, че отиват на работа, но те не присъстват сред наетите на трудов договор лица. Други пък били в списъците на Бюрото по труда. Министърът обаче не обясни дали тези хора ще бъдат наказани по някакъв начин за предоставената невярна информация.

„Тези декларации не са проформа. 90% от фирмите вероятно няма да работят по празниците. Ще бъдем изключително стриктни“, каза още Маринов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име