Intrigi.bg Актуално Почина Радосвет Радев

Почина Радосвет Радев

243
0

На 61-годишна възраст почина Радосвет Радев – председател на Българската стопанска камара (БСК) и изпълнителен директор и основател на Дарик радио.

„С прискърбие съобщаваме, че на 61-годишна възраст внезапно почина Радосвет Радев. Обичан баща, съпруг и приятел, Радосвет Радев ни напусна днес, 6 август 2021.“, посочват от радиото. 

Роден е на 21 юли 1960 г. в София. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет, специализира маркетинг и мениджмънт в САЩ. 

От 1990 г. Радосвет Радев е член на УС на БСК и зам.-председател на камарата на обществени начала. А през 2018 г. е избран за председател на УС на Българската стопанска камара.

През 2018 г. Радев е и ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, обединяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

„В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече – беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията“, пишат от БСК.

„За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел – човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране. За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него“, добавят от Камарата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име