Intrigi.bg Свят Почина кино звездата Питър Фонда

Почина кино звездата Питър Фонда

1224
0

Питър Фонда почина на 79 години в имението си в Лос Анджелис от рак на белия дроб и дихателна недостатъчност. Той е син на актьора Хенри Фонда, брат на актрисата Джейн Фонда и баща на актрисата Бриджит Фонда.

Когато е на 11 години, по погрешка се прострелва в стомаха, вследствие на което едва не умира. По-късно става близък с групата „Бийтълс”.

През 1968 г. става продуцент и участва заедно с Денис Хопър и Джак Никълсън във

филма, който става емблематичен и получава международна слава още с премиерата си през 1969 г. – „Волен ездач” (Easy Rider).

„Волен ездач” изобрази възхода на хипи – културата, осъждайки статуквото и приветствайки свободата. Питър Фонда въплъти тези ценности и ги популяризира сред цяло едно поколение.”, написа актрисата Илияна Дъглас в социалната мрежа Tуитър. „Независимото кино започва с „Волен ездач”, добави тя.

Като режисьор си създава име с кинопродукции като „Наемният работник” (1971 г.). Номиниран е за „Оскар” за най-добър актьор за ролята си във филма „Златото на Ули” (1998 г.)

„В един от най-тъжните моменти в живота ни не сме в състояние да намерим подходящите думи, за да опишем болката в нашите сърца.

Докато скърбим, ви молим да зачитате личното ни пространство. Докато скърбим за загубата на този сладък и мил човек, ние също желаем да почетем неговия несломим дух и любовта му към живота“, се казва в съобщението на семейството.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име