Intrigi.bg Куриози ПОЧИНА ЗИОНА ЧАНА – МЪЖЪТ НА 38 СЪПРУГИ, С КОИТО ЖИВЯ ПОД...

ПОЧИНА ЗИОНА ЧАНА – МЪЖЪТ НА 38 СЪПРУГИ, С КОИТО ЖИВЯ ПОД ЕДИН ПОКРИВ

186
0
MIZORAM, INDIA - JANUARY 30: (EXCLUSIVE COVERAGE) Mr Ziona, 67, poses for a photograph with his children on January 31, 2011 in Baktawang, Mizoram, India. With a total of 181 members, this Indian family residing at Baktawng Village in India's north-east state of Mizoram, is probably the largest in the world. 67-year-old Ziona, who heads the family, lives in a four-storeyed purple mansion with his 39 wives, 94 children and 14 daughter-in-laws and over 40 grandchildren. His mansion called 'Chhuanthar Run', which means 'The House of the New Generation', is the biggest concrete structure in this hilly village of Baktawng, about 80 km from Aizawl, the capital city of Mizoram. There are more than 100 rooms inside the Ziona mansion. (Photo by Richard Grange/Barcroft India/Getty Images)

Индия е страна, в която няма ограничения. Това поне ни доказва книгата „Шантарам“, където в най-чист вид можем да се докоснем не само до красотата, но и до една малко по-различна култура. Не е трудно да забележим, че някои индийски региони все още позволяват многоженството. Тук се ражда един особен въпрос: колко жени са необходими на един мъж, за да бъде щастлив? За покойният Зиона Чана, отговорът е ясен – 38 съпруги. Един от най-активните родители на планетата вече не е между нас, но не трябва да обвиняваме съпругите. Зиона е починал на 76 г. и оставя около 89 деца и 36 внука.

Официалната информация е потвърдена от министърът на провинция Мизорам, който изказва съболезнования в туитър. Чана е страдал от диабет и други допълнителни заболявания, а лекарите споделят, че в последните седмици се е влошил изключително много и е бил приет в неделя вечерта в болница, но преди лекарите да успеят да помогнат, умира по пътя. До днес се твърди, че той е глава на едно от най-големите семейства, макар и да има доста сериозна конкуренция, при това в Канада. Уинстън Блекмур е имал 27 съпруги и 150 деца. Огромното полигамно семейство дори създава собствено училище и пансион, в който да живеят малко по-далече от родителите.

В случая със Зиона, той има малко по-кардинални решения. До днес не е много сигурно колко точно е голямо неговото семейство, защото на някои места се твърди, че съпругите са около 39, децата са приблизително 94, а внуците 33. Според тези изчисления, общият брой на родата е близо 181 души. Няма как да бъде връчена награда, никой не се е занимавал с регистрирането на подобни рекорди, а и няма глобална статистика, която да го покаже. Това не пречи на различни медии да канят цялото кралско войнство на участия. Едва ли има толкова голямо студио и сцена за всички, но пък ще открием, че домът на голямото семейство е превърнат в туристическа дестинация и гости не са липсвали, сякаш фамилията е малка.

В случай, че се чудите, за събирането на толкова много хора на едно място са необходими около 100 стаи. Мъжът се препитава като строителен работник и постоянно му се налага да разширява жилището си, докато същото не добива размерите на доста впечатляваща кооперация. За себе си казва, че е благословен да има толкова много верни и красиви съпруги, както и да се смята за мъжът с най-голямо семейство. Ръководството на фамилия с такива размери изисква една много сериозна и активна военна дисциплина, която бащата и многото съпруги спазват.

Първата съпруга Зетхианги също помага в разпределението на фамилията. А що се отнася до любовта, бащата е направил график коя точно съпруга трябва да спи при него в рамките на месеца. Как е възможно всичко това? Оказва се, че Зиона е част от секта, която позволява на един мъж да разполага с много деца, като в това отношение същият е избирал съпругите си от сиропиталище, като им давал покрив над главите и възможност за нормален живот. Колко време е необходимо на човек да открие съпругите си? Това не можем да знаем, но индиецът е роден през 1945 г. и се жени за първата съпруга на 17-годишна възраст.

Що се отнася до самата секта, тя е основана от дядото на Зиона още през 1942 г. и е ясен произхода на самото възпитание. Няма как да говорим за разпределянето на наследство, особено след като тук има достатъчно хора за създаването на една сериозна борба, а и подозираме, че няма да има нито един адвокат и съдия, който да поеме такова дело, в това може да бъдете сигурни, но шансът да се превърне в най-гледаното риалити е много висок.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име