Intrigi.bg Актуално Почина бащата на президента Румен Радев

Почина бащата на президента Румен Радев

486
0

Бащата на Румен Радев – Георги Радев, който почина в болница тази нощ, на 83 години, беше приет спешно във ВМА в началото на март. Новината за смъртта на Георги Радев дойде от премиера Бойко Борисов. Премиерът се изуми, че в ден, в който баща му е починал, Радев държи критични речи, в които зове за разхлабване на режима за коронавируса, при условие, че пикът на заразата у нас още не е настъпил. По данни на ПИК бащата на президента Радев е починал в болницата, имал е тежко онкологично заболяване. Той постъпи в лечебното заведение със силни коремни болки, за което ПИК съобщи преди всички.

За постъпването му във Военно-медицинска академия са разбрали веднага повечето пациенти, тъй като моментално в болницата е настанала невероятна суматоха. Куп лекари и медицински сестри се втурнали като по команда да обгрижват бащата на Радев, който е бил докаран спешно чак от село Славяново край Харманли, където живеят родителите на президента.

По информация на ПИК бащата на президента е приет във ВМА заради кървяща язва. От ВМА отказаха официална информация тогава, базирайки се на правилата за запазване на личните данни.

Георги Радев цял живот се е занимавал с електроинженерство. Той и съпругата му Станка Радева живееха в хасковското село Славяново. Двамата напуснали село Славяново, когато Румен Радев е в трети клас и отиват да живеят в Хасково. След пенсия отново се връщат на село, за да се наслаждават на старините и на внуците – двете деца на Румен Радев и детето на сестра му. Георги е с 40-годишен трудов стаж. Той е шеф „Електроснабдяване“ в Хасково, преподавал е и електротехника в тогавашния механотехникум. Двамата със Станка живееха в село Славяново, но често пътували до Хасково и Харманли. Когато Румен Радев беше избран за президент, неговият баща коментира пред медиите, че не е искал синът му да става държавен глава.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име