Intrigi.bg Актуално Почина авторът на „Джулай морнинг“ Кен Хенсли

Почина авторът на „Джулай морнинг“ Кен Хенсли

443
0

Британският рокмузикант Кен Хенсли, познат като член на т.нар. класически състав на групата Юрая Хийп, е починал на 4 ноември вечерта на 75-годишна възраст, съобщава неговият брат Тревър на страницата му във Facebook. 

Мъжът споделя, че съпругата на Кен, Моника, е била с брат му в последните мигове и от живота му и призова на семейството да бъде дадено „малко място и време“, за да се примири с „неочакваната“ загуба.

„Кен ще бъде кремиран на частна церемония в Испания, така че, моля, не искайте информация за погребението. Кен си отиде, но никога няма да бъде забравен и винаги ще бъде в сърцата ни“, пише още той. 

Хенсли, който свири на китара и хамонд орган, е автор на превърналата се в култ песен July Morning, написана през 1971 г. Тя се свързва и с емблематичния едноименен празник, на който на 1 юли на черноморския бряг се посреща изгрева. 

ой е написал и други парчета на групата, сред които Look at Yourself, Lady in Black и Easy Livin.

От 80-те години насам музикантът се отдава на солова кариера, а след 2000 г. неведнъж е гостувал в България за концерти с българските групи Сънрайз и Б.Т.Р.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име