Intrigi.bg Крими Почернена майка: Нужни са драконовски наказания за нарушителите на пътя

Почернена майка: Нужни са драконовски наказания за нарушителите на пътя

287
0

Необходими са законови промени, стряскащо големи глоби и наказания, които да се отнасят за всички участници в движението. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Яна Алексиева, майка на загиналата на пътя 17-годишна Александра (на снимката), за която въпреки студа през януари – хиляди се редиха да дарят кръв.

„Очевидно в българското общество няма да стане промяна със съзнание, дисциплина и желание отвътре. Значи това трябва да стане с правила – които трябва всички да спазват безусловно и да се следи стриктно за тяхното спазване и да няма изключения”.

По думите ѝ промяната трябва да започне със закон, който трябва да е така формулиран, че да няма вратички, през които да се измъкват нарушителите. „Глобите и наказанията трябва да са стряскащо големи. Човек, когато застане на пътя – независимо какъв участник е в движението – да съзнава ясно какво го очаква, ако наруши някое от тези правила. И при нарушение този закон и тези глоби и санкции – да се отнасят за абсолютно всички – равноправно”.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име