Intrigi.bg Крими Почернена майка за свободата на Иво Лудия: Ще взема автомат и ще...

Почернена майка за свободата на Иво Лудия: Ще взема автомат и ще избия всички

155
0

Над 50 души се събраха пред Съдебната палата в Пловдив, за да изразят несъгласието си с решението Иво Даскалов-Лудия, причинил мелето с три жертви на Околовръстното, да бъде освободен под парична гаранция от 20 бона.

Скандалната, според протестиращите, промяна на мярката трябва светкавично да бъде отменена. Някои коментираха, че случилото се навръх Великден не е инцидент, а направо предумишлено убийство.

На протеста присъстваха почернени близки, роднини и приятели на загиналите, както и членове на семействата им.

Сред загиналите е и бившият полицай Николай Иванов. На място беше неговият кум и кръстник на детето му. „Николай винаги е бил дисциплиниран шофьор. Винаги е бил с колан, никога не си е позволявал да нарушава правилата. Сигурен съм, че не е карал с превишена скорост. А Иво Даскалов – знам, че е осъждан два пъти. Познат е като човек, който продава забранени вещества. Не знам дали има чадър над него, но със сигурност има над хората в кръга около него“, коментира той пред Марица.

Коментар направи юристът Атанас Бояджиев. Според него този случай създава прецедент, който адвокатите ще използват, за да изменят мерки. „Настъпили са трагични обстоятелства, има налице смърт на трима души, недостатъчно информация и затъмнение относно този казус. Трагедията е голяма, не трябвашеда се променя мярката“, коментира той.

На въпрос дали според него има чадър над Иво Даскалов, Бояджиев посочи, че не може да твърди подобно нещо, но определено има обстоятелства, които са неясни. „Надявам се мярката да бъде променена след спонтанния протест“, добави Бояджиев.

През цялото време майката на единия от загиналите – 38-годишният Радослав Усков, ридаеше на стълбите. На няколко пъти тя влезе в схватка с охранителите, тъй като искаше да влезе в Съдебната палата, но не бе допусната. Наложи се да бъде извикан и медицински екип, за да провери състоянието й, но тя не пожела.

„Сине, всичко имаше. Сега трябваше да си живееш, мамо. Защо отиде при този идиот? Защо се унижи толкова? От какво беше лишен? Нали ми обеща да ме чакаш на аерогарата, а аз тебе те чаках пред моргата, мамо. Никой не ми помогна. В България мозъците на хората са ги промили. Защо оня идиот ти взе ключовете за колата? Защо ги даде на този убиец?“, нареждаше почернената майка на стълбите на съда.

Междувременно приканваше съдии, прокурори и полицаи, ангажирани със случая, да се яват отпред.

„Ще взема автомат и ще ви избия! Излезте навън! Излезте вънка. Прокурорката за колко се продаде? Ще убия убийците. Къде е полицията? Убийте ги всичките! Щом 20 000 лв. струва човешкия живот, убийте ги! Аз имам пари, богата съм. Ще платя по 20 000 лв. на тях и на децата им. Да излезе тая никаквица, главата на която е пълна с мухи. Ще те разчекна, никаквице, навсякъде ще ти навра парите, които си взела. Нямам думи“, крещеше тя.

През цялото време нейният съпруг и снаха й я успокояваха и убеждаваха да престане.

Снахата Диляна, която остана сама с 13-годишно дете, каза пред медиите: „Въпреки всичко, нека съдиите да бъдат хора. Всеки да си получи заслуженото. Кой ще замени бащата на моето дете? Аз съм свидетел, че Иво Даскалов е пил преди да шофира. Нека просто заради детето да си понесе наказанието. Искаме най-тежкото наказание, това би било справедливост“.

„Убиха го, не загина“, каза бащата на починалия в катастрофата Радослав.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име