Intrigi.bg Крими Постоянен арест за служителя на НСО, организирал убийството на Марангозова

Постоянен арест за служителя на НСО, организирал убийството на Марангозова

315
0

За постоянно в ареста остава подполковникът от НСО заради убийството на бизнес дамата Станка Марангозова. Това стана ясно от решението на Военно-апелативния съд в София, който трябваше да заседава заради случая.

Подполковник Борис Иванов е обвинен за организирането на убийството на Марангозова, която е била поръчана от Иво Масларов. Масларов не е в страната и в момента се издирва. Пусната е и червена бюлетина на сайта на полицейската организация Интерпол.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Иванов не присъства на разглеждането на мярката и беше представляван от двама адвокати.

Според прокуратурата ключови са самопризнанията на Венцислав Пиров, обвинен за помагач. Той посочил, че Иванов е лицето, което е предложило да се извърши убийството, свързал ги е и с поръчителя Иво Масларов.

Според показанията на Пиров, подполковникът от НСО се е срещал с останалите от групата, за да ги информира за маршрутите, по които се движи Марангозова.

Обвиненият за помагач заявил още, че престъпната група с ръководител Борис Иванов, многократно е продавала наркотици.

Защитниците на Иванов опонираха, че Пиров е лице с „тежка затворническа кариера, което опитва да натопи заслужил офицер“.

Според адвокатите няма достатъчно доказателства да бъде направено обосновано предположение, че Иванов извършил престъплението, за което е обвинен.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име