Intrigi.bg Политика Последиците от „Магнитски“? ДПС да посети Панорамата в Плевен, ей къде е

Последиците от „Магнитски“? ДПС да посети Панорамата в Плевен, ей къде е

174
0

Вече месец темата за санкциите по закона „Магнитски“ се „търкаля“ в медиите, политици я коментират, анализатори кършат пръсти и гледат дълбокомислено в камерите, а нормалните хора въздъхват с облекчение. Върхушката на ДПС обаче е корназ и настоява от САЩ да им предоставят доказателства за техния Делян иначе ще го защитават докрай. Както Осман паша е защитавал Плевен, например.

Всяко нещо си има край. Свидетелствата на историята са без край. Съдията Фалконе бе казал същото за мафията и макар да бе убит от нея, в затвора се оказаха стотици мафиоти, босове на мафията и свързани с тях политици и магистрати.

Днес спечелилата изборите партия „Има такъв народ“ разговоря с други партии от парламента. Без ГЕРБ. Прави впечатление, че всички са на мнение, че ДПС трябва да мине на диета спрямо властта. „Диетолозите“ явно препоръчват и въздържане от „тортата“ със захарен прокурор като черешка отгоре.

И босовете в ДПС, и Борисов, и Гешев, Цацаров и Доган не желаят да приемат, че мафиотският им модел се разпада под ударите на гражданското общество и неговите изразители в политиката. Никакво лицемерничене, лъжи и манипулации няма да им помогнат. Край Плевен Осман паша достойно си е предал сабята си на ген. Ганецки, признавайки поражението. Интелигентен пълководец, съхранил живота на хиляди войници и офицери.

И понеже подобни качества липсват у някои самозабравили се политици у нас, се наложи чрез санкциите по закона „Магнитски“ да им се подскаже, че краят на корумпираното управление е дошъл.

Който е вършил престъпления, ще си носи последствията. Измъкване няма да има.

Плевенската панорама ей къде е…

Емил Азар

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име