Intrigi.bg Куриози Поредна опасна мода от TikTok – разхлабват гайки на коли

Поредна опасна мода от TikTok – разхлабват гайки на коли

445
0

Поредното предизвикателство набира популярност в социалната мрежа TikTok. Този път децата разхлабват гайките на колелата на превозните средства. 

Какво кара децата да се увличат по подобни предизвикателства?

„Това е предизвикателство от САЩ, все още не сме попадали на случаи в България. TikTok е социалната среда на новите юноши. Децата провокират социалните норми, правилата, границите. За тях е трудно да разберат къде се намират. Нормално е тяхната среда да е Facebook, Instagram, TikTok“, каза детският психолог Доника Боримечкова за ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя изтъкна, че TikTok предизвикателствата представляват риск за децата и за заобикалящите ги.

„Предизвикателствата започнаха преди много, много години. Сещам се за „Ледената кофа“, там се включиха доста популярни личности. Всички човешки същества искат да бъдат харесвани и обичани. Децата съвсем естествено е да търсят харесването и одобрението от останалите“, подчерта Боримечкова.

„Не само в социалните платформи, не само на родителите, не само на учителите. Най-вероятно децата, които гледат „България сутрин“, ще научат за новото предизвикателство от нас. Дори от тази гледна точка е добре да си даваме сметка какво говорим и как го казваме. Родителите носят голяма отговорност за действията на децата си“, коментира още детският психолог.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име