Intrigi.bg Политика Пореден горещ дебат в „Референдум“, този път обаче намесата на полиция се...

Пореден горещ дебат в „Референдум“, този път обаче намесата на полиция се размина

180
0

Да ни обвиняват в расизъм е изключително грозна постановка. В Британската империя можем да намерим много по-грозни сцени. Дори наскоро членове на британското кралско семейство се снимаха как правят нацистки поздрав. Не може заради 15 души целият български народ да се обявява за расистки.

Това каза в предаването „Референдум“ по БНТ кандидатът за кмет на София от ВМРО Ангел Джамбазки. Заедно с него в студиото бяха Йорданка Фандъкова, кандидат от ГЕРБ, Борислав Игнатов, кандидат от Демократична България и гражданският кандидат Мая Манолова. Четиримата дебатираха относно своите програми за управление на София. „Това, което се случи снощи е недопустимо. Със сигурност мястото на Националния стадион не е в центъра. Като има някакво събитие там, се блокира цялото движение центъра на града. Аз настоявам много отдавна да се премести Националния стадион и вече текат разговори за това“, заяви Фандъкова относно снощния скандал на мача България – Англия.

„Съчетанието между общински полицаи и повече видеокамери за наблюдение ще допринесе за повече ред и сигурност в града. София не е само центъра. Трябва да има сигурност по всички квартали“, заяви Ангел Джамбазки по темата сигурност в столицата.

„Трябва да се използват всички съврменни способи, за да се гарантира сигурността на хората. Превенцията е най-важна. Общ център за видеонаблюдение и разбира се повече полицаи по улиците“, добави Борислав Игнатов по темата.

„В София има 3000 камери за видеонаблюдение. Вече е стартирал проект за видеокамери и по кварталите. Този проект трябва да продължи. Видеонаблюдението е превенция, но и полицията има своето място. Присъствието на полицаи в парковете и по улиците също играе ролята на превенция“, категорична бе Йорданка Фандъкова.

„Видеонаблюдението до този момент не е помогнало да се разкрият вандалите, които два пъти разряха шатрите ми пред НДК и лепят стикери по колите на хората. Видеонаблюдение да, но и реално разкриване на престъпленията“, заяви от своя страна Мая Манолова.

„Ясно ще разпишем всички правила, които трябва да се спазват от гражданите. Личният пример е основен. Правилата ще са за всички и трябва да се спазват от всички“, обяви Игнатов.

„Проблемът в София е, че не могат да се събират глобите. За глобите не е важен само размера, но и тяхната неизбежност“, разкри Ангел Джамбазки.

„Правилата в демократичния свят се налагат със закони. Всеки, който нарушава тези правила, подлежи на санкции. Сложихме камери за наблюдение в бус лентите и виждаме, че вече почти никой не се движи в бус лентите. Бус лентите имат една единствена цел – да направим градския транспорт много по-привлекателен. В момента чувам само обвинения на ангро от моите опоненти. Аз съм човекът, който е спрял най-много обществени поръчки. Тук не чух един реален факт“, обяви Йорданка Фандъкова по темата за обществените поръчки в София.

„Градският транспорт и чистота на въздуха не могат да се решат само с едно действие. Трябва комплекс от мерки и ние вече работим в тази насока. Закупуването на нови електробуси е последната част от тези комплексни мерки. Съветниците на Мая Манолова явно не я съветват добре или тя се опитва да заблуждава хората. Твърденията, че е ясно коя фирма ще спечели обществената поръчка е инсинуация. Лично проверих и вече обявих, че поне шест фирми покриват условията за участие в търга. Дължим на хората истински и качествен дебат за града, а не хвърлянето на безпочвени обвинения“, разкри Фандъкова.

„В София трябва да има зониране, но трябва да се изградят и многоетажни паркинги“, заяви архитект Борислав Игнатов по темата за паркирането в София.

„В мандата ми на общински съветник се отказахме от картите си за паркиране. Законите са за всички и трябва да се спазват. Не може служителите в общината да са привилегировани. Със сигурност Синя и Зелена зона трябва да се разширяват, но трябва да се съобразяваме с интересите на хората“, заяви Ангел Джамбазки.

Залагаме на изграждането на буферни и етажни паркинги. За намаляването на трафика е много важно да продължим изграждането на Околовръстния път и да работим за вътрешните рингове в кварталите“, разкри Йорданка Фандъкова.

„Относно чистотата на въздуха искам да говорим за слона в стаята, за който никой не говори – Топлофикация-София. Тя е докарана до 800 млн. лева дълг. Дружеството не се управлява добре и нещата са много зле. Върви се към последващото задлъжняване на Топлофикация. Трябват незабавни и спешни мерки за оздравяване на дружеството. Другият основен замърсител на въздуха е трафикът и изгорените газове от участниците в него“, заяви архитект Игнатов.

„Замърсяването на въздуха се дължи основно на горенето на гуми, гащи и дрехи от незаконните цигански гета. Топлофикация няма чак толкова голямо значение за чистота на въздуха. Циганските махали тровят София. Решението е събаряне на незаконните постройки. Хората живеещи там съвсем спокойно могат да си намерят работа, да си плащат квартирите и данъците“, категоричен бе Ангел Джамбазки.

„Опитите за въвеждане на чуждестранен борд на Топлофикация е част от опита за приватизация на дружеството. Аз съм предложила въвеждането на безплатни билети за градския транспорт в дните, в които има най-голямо замърсяване на въздуха“, разкри Мая Манолова.

„През зимата наистина най-големият замърсител на въздуха е гореното на твърдо гориво. Вече е стартирал проект за подмяната на печките на твърдо гориво“, каза Йорданка Фандъкова.

„За да спрем презастрояването на София е необходима промяна на Общия устройствен план. Този план ще покаже какво може да се прави в центъра на София. Моето лично мнение е, че в историческия център на града не трябва да се допуска строителство на високи сгради. Нека да се фокусираме върху големите проблеми, които мъчат София“, завърши Борислав Игнатов.

„На хората им омръзна да се строи в градинките и да висят в трафика. Време е да променим модела“, обяви Мая Манолова.

Хората очакват от нас решения с конкретни проекти. Нямаме време за губене и трябва ежедневно да работим. Ние предлагаме опит, екип, работа и по-малко приказки „, категорична бе Йорданка Фандъкова.

„София има нужда от изчистване на кварталите и премахване на гетата. Аз искам София да има връзка с планината и това е част от нашата програма. София без гета, София без гей паради, София, в която цари ред и сигурност. За това ще работя“, завърши Ангел Джамбазки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име