Intrigi.bg Свят Пол Маккартни: Да ядеш прилепи е малко средновековно

Пол Маккартни: Да ядеш прилепи е малко средновековно

178
0

По същия начин можеше да пуснат и атомни бомби върху нас, тъй като това засяга целия свят.“ Това заяви легендата на The Beatles сър Пол Маккартни, който обвини пазарите в Китай за кризата, в която сега се намираме всички.

„Който е отговорен за това, сега е във война със света и със себе си“, допълни пред радио SiriusXM Маккартни.

Въпреки че не е посочен категоричен източник на смъртоностния коронавирус, повечето хора обвиняват пазарите в Китай, които продават току-що заклани животни. Миналата седмица повече от 200 организации призоваха СЗО да вземе мерки за затварянето на пазарите за прясно месо от диви животни.

Маккартни, който е вегетарианец и активист за правата на животните от десетилетия, бе попитан какво мисли по тази тема. Отговорът му не се забави: „Надявам се, че всичко това ще накара китайското правителство да си каже: „Добре, сега наистина трябва да станем малко по-хигиенични.“ Нека си го признаем, малко е средновековно да ядеш прилепи. Никой не се нуждае от това, толкова хора да умрат. И заради какво? Заради някакви средновековни порядки. Трябва да се вземат в ръце. Това би трябвало да доведе до промяна“, заяви рок легендата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име