Intrigi.bg Булевард Пол Маккартни – вечната музикална легенда на 79

Пол Маккартни – вечната музикална легенда на 79

209
0

Бившият „бийтълс“, композиторът, певецът и най-богатият музикант в света Пол Макартни днес празнува своя 79-ти рожден ден!

Макартни е един от най-полярните хора в света, истинска „свещена крава“ на музикалния свят и една от най-значимите личности на ХХ век

Пол Маккартни

С какво може да се обясни тази популярност? Сигурно с удивителния синтез на два момента в творчеството му: високото качество на композираните и изпяти от него песни и поразителната им достъпност за масовия потребител.

Тук действа същият принцип както и при Моцарт – всичко гениално изглежда просто. Необикновената мелодичност на Макартни създава усещането за необикновена лекота и именно простота, както е в толкова известна на всички песен „Yesterday“ (1965).

Тя бе призната от редица меродавни ценители за най-добрата поп-композиция, радваща се на рекорден брой кавъри в музикалната история – над 2200.

Освен това Макартни не остана „музеен експонат“ след разпада на The Beatles, а продължи да се развива и направи най-успешната солова кариера от прословутата ливърпулска четворка.

Пол Маккартни
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име