Intrigi.bg Политика Полицията ще пази: Силна музика след 23 ч. – 12 000 лв....

Полицията ще пази: Силна музика след 23 ч. – 12 000 лв. глоба!

750
0

МВР вече става единствената институция в държавата, която ще следи за спазването на забраната за вдигане на шум в забранените часове.

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов това ще гарантира спазването на разпоредбите на Закона за шума в околната среда, приети окончателно от парламента днес.

„Досега 6 ведомства отговаряха за контрола, но както се казва „много баби хилаво дете“ и България беше царството на шумовата вакханалия“, коментира той.
С разпоредите от закона се забранява зареждането на търговски обекти от 23 до 8 ч., когато те са в жилищни райони.

Шумните коли, мотори, плаващи дискотеки, яхти също попадат под ударите на закона. Забраната за вдигане на шум в този часови диапазон не важи само за ж.п. гари, летища и пристанища.

Строителните дейности пък ще трябва да бъдат спирани от 14 до 16 ч.

До 10 хил. лв. скача глобата за нарушаване на забраната за шума между 23 и 8 ч от дискотеки и заведения.

При повторно нарушение санкцията ще е до 12 хил. лв. Забраната за шума важи вече за цялата седмица, а не само събота и неделя

При установяване на шум през забранените часове, униформените първо издават предписание. Ако нарушителят не се съобрази с предписанието, обектът се затваря за три дни. При повторно нарушение в рамките на една година запечатването на заведението вече е за 14 дни, обясни Симеонов.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име