Intrigi.bg Крими Полицейски шеф обвинен за чадър над Божков

Полицейски шеф обвинен за чадър над Божков

78
0

Обвинение за участие в организирана престъпна група бе предявено днес на началника на сектор „Културно исторически ценности“ към Главна дирекция „Национална полиция“ Ангел Папалезов. Шеф на въпросната група бил намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков, а в нея са участвали над 10 души, които се занимавали с трафик на културно-исторически ценности и пране на пари. Това стана ясно от изявление  на  Валентина Маджарова,  ръководител на Специализираната прокуратура. 

Папалезов и адвоката му влязоха в 11 ч. в Националната следствена служба и двмата излязоха само след 15 минути. Обвиняемият полицейски шеф остава на на свобода с мярка „подписка“, защото той никога, по никакъв повод не е бил задържан, каза Маджарова. Тя допълни, че не е прецедент обвинението срещу висш служител на МВР – в  момента дори в спецсъда се гледа дело срещу бившия  шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП. 

Неофициално се говори, че обвинението на Папалезов е за чадър над Божков и хората му, които от години търгуват с антики. Миналата година бяха иззети близо 6700 ценни предмети от древността.    

Папалезов отрече обвиненията с думите: „Истинско безумие е, защото този човек не го познавам. Познавам служители на фондация „Тракия“, но това е свързано с изпълнение на служебните ми задължения през годините. Работя по линия „Културно наследство“ от 2003 г. насам. Ще е професионален срам, ако не ги познавам и не съм се срещал с тези хора. Със спецпрокуратурата и следствието в годините назад сме имали успешни акции. При една от най-хубавите лично наблюдаващ прокурор ми е била Сийка Милева, където успехът бе международен“, каза висшият полицай.

„Постановлението е кухо. Толкова кухо, та чак дрънчи от него. Единствено и само е посочен ръководителят на групата и са посочили, че в тази група участват над 10 лица“, обясни адвокатът му Стефан Карайотов. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име