Intrigi.bg Актуално Полицейският синдикат си затваря очите за биячите в униформа, пак искат пари

Полицейският синдикат си затваря очите за биячите в униформа, пак искат пари

93
0

Почти пълно отричане, че полицията носи отговорност за окървавяването на протеста срещу БФС в четвъртък вечерта в София изрази пред Нова телевизия Валентин Попов от синдикалната федерация на служителите в МВР

„Според нас онази вечер МВР си свърши работата. Ако е имало превишаване на правомощия, това се установява по определен ред – вътрешна проверка или прокурорска проверка“, коментира той.

На няколко пъти при показване на кадри с полицейско насилие върху паднали на земята хора, Попов уклончиво увърташе, че никой не знае защо полицаите се е наложило да упражнят сила. „Искаме ли да живеем в правова държава“, опита той да атакува водещите на сутрешния блок на Нова телевизия, попитан редно ли е полицаи да удрят паднали на земята хора.

„Да, виждам, че го бият. Вие казвате, че го бият. Аз казвам, че използват физическа сила и помощни средства“, заяви полицейският синдикалист.

Попов се изказа и против оборудването на всички полицаи с камери в униформата, които да заснемат действията им.

„И в България много полицаи работят под непрекъснато видеонаблюдение. Но камерите са въпрос и на пари. А догодина МВР отново ще бъде недофинансирано. КАТ и гранична полиция работят под непрекъснато видеонаблюдение. Камерите се ползват в прекомерно голяма степен, за да се наказват служители“, каза още Попов като за пореден път поиска повече средства за полицията като отклони темата за полицейското насилие.

В бюджета за догодина на МВР няма предвидено никакво увеличение на заплатите, има само 19 млн. лв. за капиталови разходи, изброи Попов.

„Като полицай и човек ме притеснява че априори се прие, че има полицейско насилие“, каза още той.

Попов оневини и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, че е бил на кино по време на протестите.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име