Intrigi.bg Куриози Полицаят Мариян изтегли локомотиви с тежест 250 гона

Полицаят Мариян изтегли локомотиви с тежест 250 гона

81
0

Уникално постижение на български юнак.

250 тона. Толкова е общата тежест на локомотивите, които 36-годишният Мариян Димитров успя да изтегли със собствена сила по-рано днес. И макар разстоянието от един метър да не е достатъчно за рекорд на „Гинес“, постижението на Димитров е без аналог в България.

Той се занимава със силов многобой от почти осем години. Всичко започва почти на шега, съобщи „Нова телевизия“. 

„Преди strong man-а се заминавах със силов трибой няколко години, докато дойде един момент, в който се проведе едно голямо състезание в Пловдив и организаторът ми каза: „Ако искаш, участвай, трябва ни човек да запълним бройката. Поколебах се, но приех. На следващата година като казаха, че пак ще има такова голямо състезание и просто седнах и викам: „Абе, готино е, зарибяващо е, интересно е, разнообразно е – ще пробвам.” И започнах вече да се подготвям. И реално оттогава, до ден днешен непрекъснато надграждам и уча все нови и нови неща“, сподели той.

Има две цели – самолет и кораб.

Освен силов атлет 36-годишният Мариян е и полицай. По думите му никога не се е налагало да използва физическа сила в работния процес.

„От 2 години съм в отдел „Криминална полиция” в Пловдив – една група в сектор „Кражби и наркотици”. Към момента работим с малолетни и непълнолетни престъпници. Доста ни е натоварено и с непълнолетните бежанци“, уточнява той.

Оказва се обаче, че дори и най-силните мъже имат своите слабости – когато синът му се разболява.

Такова нещо, което изпитвах тогава, не пожелавам на никого. Не знам, сърцето ми спря, буквално ми спря сърцето. Мислех, че умирам. И ми отне една-две секунди да се съвзема, да го взема на ръце и да тичам да бягам. Това е най-силният страх, който съм чувствал някога в живота си и май-силното безсилие. Никога няма да го забравя това нещо, дано не ми се случва пак, каза още Мариян. А отвъд рекордите, силата и слабостта … остават мечтите. Според него ако всеки се промени към по-добро, нещата малко по малко ще станат по-добри, пише novini.bg.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име