Intrigi.bg Крими Полицай е убит при престрелка в района на Елхово

Полицай е убит при престрелка в района на Елхово

261
0

Полицай е убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция, съобщи Нова телевизия. Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник.

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

trafficnews.bg/news/2022/11/08/381_politsai-e-ubit...

Около 20:35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция” и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. В резултат на произведените изстрели служителят на „Гранична полиция” е починал на място, а служителят на МО е успял да се оттегли и не е пострадал. Незабавно към мястото са насочени най-близко намиращите се гранични полицаи.

За инцидента са уведомени турските гранични власти, като е направена среща на линията на държавната граница, с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че нарушителят се намира на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в района.

Към мястото пътува министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Във връзка със случая се отменя официалното отбелязване на празника на националната полиция – 8 ноември.

От областната дирекция на МВР в Ямбол потвърдиха за БТА, че граничен полицай е загинал при инцидент край Елхово. Към момента, обаче, няма повече официална информация за случилото се.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име