Intrigi.bg Куриози Полицаи свалиха българин от самолет на летището в Копенхаген заради странна причина

Полицаи свалиха българин от самолет на летището в Копенхаген заради странна причина

1024
0

Българин бе свален от самолет заради видео с кукери. Абсурдният инцидент се случил на Владимир Миланов на летище Каструп в Копенхаген, Дания в сряда вечерта, пише „Телеграф“.

Около 20:30 ч. Местно време нашенецът се настанил на мястото си на полета на „Райънер“ за Лутън, Великобритания, разказва той. Пътниците заели местата си, а стюардесите започнали да дават стандартните инструкции за безопасност. В този момент една от тях взела куфар и започнала да разпитва пътниците чий е. След като дълго време никой не отговарял, на борда започнала паника заради подозрения, че в багажа може да има бомба. Тогава от персонала обявили, че двама от пътниците били забелязани да гледат пропагандни терористични видеа и скоро се очаква полицията да ги свали от борда.

В следващия момент до Миланов се озовал един от стюардите и го помолил да си сложи шапката. След като Миланов изпълнил нареждането, стюардът просто казал: „Да, това е той!“ и наредил на българина да го придружи до лобито пред пилотската кабина. Миланов изпълнил и това разпореждане и скоро се изправил пред командира на полета.

Той му заявил, че има сигнали, че нашенецът гледа видеа с тероризъм и трябва да напусне полета. „Опитах се да обясня, че телефонът ми е на самолетен режим и не съм гледал никакъв тероризъм. Той обаче бе непреклонен. Каза ми: „Не ви искам на този полет и полицията идва за вас!“, разказа Миланов. В следващия момент на борда се появили полицаи, на които капитанът на полета заявил, че настоява Миланов да бъде изведен от самолета. Разписал и съответните полицейски документи за това.

Полицаите отказали да дадат каквато и да е информация на шокирания нашенец и лаконично му заявили, че тяхна работа е да изпълнят желанието на командира на полета и водеща е единствено неговата преценка. Миланов не бил разпитван, нито задържан. По-късно си взел друг билет за Лутън на следващия ден, вчера, когато след обед най-сетне се добрал до дома си на Острова. От други пътници научил, че полетът е закъснял сериозно, тъй като на борда продължило разследване чий е куфарът. Стигнало се до опразване на самолета и претърсване.

Според Миланов най-вероятната причина за инцидента е видео, което гледал по време на бординг процедурата. Видеото било репортаж от последния кукерски празник в Разлог. На него кукери с традиционните маски и костюми подскачали, пеели и танцували в съпровод с народна музика.

Нещо повече, те гърмели във въздуха с бутафорни пушки. Най-вероятно гледката на маскираните мъже с огнестрелни оръжия е провокирало тревога у друг пътник, който анонимно е сигнализирал властите.

Миланов се е свързал с родна юридическа кантора, специализирана в искове за обезщетения срещу авиокомпании, откъдето обаче му заявили, че няма как да му помогнат, тъй като инцидентът не е станал в България. Оттам го насочили към авиационните власти в Дания или Великобритания.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/politsai-svalikha-blgarin-ot-samolet-na-letishcheto-v-kopenkhagen-zaradi-stranna-prichina_news656065.html

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име