Intrigi.bg Крими Полицаи рекетирали собственици на заведения в София, има арестувани

Полицаи рекетирали собственици на заведения в София, има арестувани

1088
0

Петима души от сектор „Икономическа полиция“ са задържани при днешната акция в столичното 4-то РПУ, съобщи на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Петимата са задържани по време на работа, като сред тях има и ръководен служител. Предстои да бъде преценено на кои от тях ще бъде повдигнато обвинение, добави той.

От доста време се работи по тази група. Благодарен съм, че никъде не изтече информация и бяха предприети съответните действия, заяви главният секретар на МВР, като уточни че в момента текат процесуално-следствени действия, предаде репортер на Novini.bg

Различни са били сумите, които са били искани, водени са преговори за уточняване на тези суми. Таксата „спокойствие“ била искана евентуално за стопиране на проверки, обясни Ивайло Иванов.

Води се разследване за организирана престъпна група от служители на 4-то РПУ „Икономическа полиция“, занимаващи се с корупционни действия. Дейността се изразява в осигуряване на такса „спокойствие“ – изнудване на дребни собственици на заведения в района на 4-то РПУ за плащане на месечна такса, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

По същество, хората, които трябва да защитават законността, осъществяват дейност, срещу която трябва да се борят, добави той.

Искам да благодаря на МВР, защото цялата дейност по оперативна информация, по разработка, е свършена от съответните служби на МВР. След събиране на цялостна информация е осъществен контакт със Специализираната прокуратура и са предприети в екип съответните действия. МВР и прокуратурата не лъжем, че нямаме проблеми – направили сме си анализ, те не са тайна в нашите редици, не си крием главата в пясъка и заедно като партньори се опитваме да ги решаваме. Тези проблеми трябва да бъдат вкарани в някакви здравословни рамки, каза Иван Гешев.

Няколко души бяха „натръшкани“ на тротоара на бул. „Васил Левски“ на пресечката с ул. „Искър“ от кола, която бе блокирана от полицейски патрулки.

Двама от задържаните са криминално проявени, съобщи главният секретар на МВР по време на брифинг.

С лента бе оградено мястото – спирката на тролейбус 11 и автобуси 78 и 79 пред Софийската математическа гимназия.

На кръстовището са били спрели 2 патрулки и полицейски микробус.

По предварителна информация е задържана група за извършване на грабежи.

Задържаха трима при полицейска акция в центъра на София (видео+снимки)
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име