Intrigi.bg Крими Полицаи от другата страна на закона

Полицаи от другата страна на закона

550
0

След поредното разследване на NOVA за полицаи, които живеят в лукс на ръба на закона, тайната Viber група „Катаджиите“ прегря от обиди и неетични квалификации срещу колегите ни Мартин Георгиев и Тина Ивайлова. Последваха наказания и уволнения, а също и реакции на дирекция „Вътрешна сигурност“ и МВР. Вече ви разказахме за още близки и опасни връзки на Йордан Петков с други негови колеги.

Показахме ви и новата покупка на полицая Цветомир Цолов – заведение в квартал „Сторгозия“, което по документи  е закупено от съпругата му, но според хората в Плевен това е само на хартия.

Заради пропуските в документите, както и състоянието на фирмата, тече проверка на Дирекция „Вътрешна сигурност“. Стана ясно, че има финансови несъответствия при Цветомир Цолов и бизнеса на жена му.

Разбираме, че два дни след разговора ни с Цолов, плевенската прокуратура изненадващо, в лицето на зам.-окръжния прокурор Николай Пачевски, се произнася с постановление за отказ да образува наказателно производство по жалбата на Петър Стойков отпреди 7 месеца. В документа Стойков твърди, че катаджията Цветомир Цолов ще му отнеме заведението по незаконен начин. Прокурор Пачевски отказа коментар за мотивите на това постановление, както и защо самият жалбоподател не е разпитан от разследващия орган.

Оказа се, че освен двете заведения в Плевен и третото, което е закупено на търг, Цолов и съпругата му имали и още едно заведение, само че в София в „Студентски град“. През 2016 година го купили в съдружие със съпругата на кмета на Пордим за над 100 хиляди лева. Тя отказа коментар.

Проверка на имотното състояние ще бъде извършена и на още един полицай – Петър Найденов, който също подготвя да отвори заведение в емблематичния за Плевен парк „Кайлъка“. По документи заведението отново е на името на съпругата му.

Петър Найденов попадна в полезрението на екипа ни заради приятелството му с админа на тайната Viber група – Данчо Катаджията, за който ви разказахме в предишни епизоди.

Разбираме, че групата, освен за шеги и закачки, служила и за бизнес. Имало ценоразпис, като срещу 500 лв. месечно хората са можели да се възползват от карта с камерите на територията на страната.

„Ние се уведомявахме сами и си помагахме, в което не виждам лошо. Във всеки един град си има такива групи“, каза пред NOVA Петър Найденов.

Едва ли обаче във всеки един град се снимат лични данни на хората и се публикуват в тайни групи, както се случи с екипа ни.

Мартин Неделчев e полицаят, който снима личните карти на екипа ни. Той работи в Пътната полиция в Плевен. И срещу него има образувани проверки, не само заради екипа ни. Кметът на  село Къшин води няколко дела за неправомерно съставени актове срещу него от полицай Неделчев.

„Хора, облечени във власт и униформа, са решили,че могат да си правят своеволия на пътя – точно с мен няма как да стане. Аз не съм против системата на МВР, напротив, винаги съдействам. Нито съм против съда и униформата, но има хора, облечени във власт и униформа , които си мислят ,че са вся и всьо и могат да си правят, каквото си искат с гражданите“, каза Пламен Петков.

Друг полицай от групата е Бойко Диков от отдел „Пътна полиция“ в Долни Дъбник. От няколко месеца е разследван от Дирекция „Вътрешна сигурност“ за злоупотреби с гориво.

Полицай Петър Кирков от Плевен е друг член на тайната група. От 23 години е в системата на МВР. Разследван е за злоупотреба с евросредства при отварянето на фитнес център в града. Има и дело за вземане на 20 евро подкуп от тираджия преди 3 години. Оттогава е понижен и работи в Кнежа. Сега е квартален инспектор в село Бреница. Полицаят е доста активен във Viber групата, в която е от времето, когато е бил катаджия.

Полицай Цветан Ганчев от Севлиево също е активен. Отново е „късметлия” за номер на автомобила му – 2999. Отскоро прави лошо впечатление на своите колеги с агресивното си поведение.

Още един активен в групата, който редовно изнася данни за местоположението на мобилните камери, е криминалистът Людмил Здравков от Троян. Допреди година е бил катаджия. Тогава по невнимание удря патрулка в таксиметров автомобил, спрял на знак „Стоп“. Има акт за това, а за награда е повишен в Районното в Троян като оперативен работник.

Към настоящия момент се проверяват още пет Областни дирекции на МВР за участието им във въпросната група. „Катаджиите“ е закрита от няколко дни. Създадена е обаче друга в Telegram под кодовото име “Невидимите“. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име