Intrigi.bg Куриози Полицаи отнеха книжката на мъж и го глобиха 2 бона, докато се...

Полицаи отнеха книжката на мъж и го глобиха 2 бона, докато се вози в такси

790
0

Куриозната ситуация е от Пловдив. Въпреки нелепата случка, историята има щастлив край

Пловдивчанин получи глоба за 2030 лева и му бе отнета книжката заради отказ от тест за алкохол, липса на книжка, застраховка и талон на колата. До тук санкцията е съвсем реалистична, но куриозът е, че мъжът дори не е управлявал колата си.

Как се е стигнало до глобата?

Пловдивчанинът и трима негови приятели отишли в нощен клуб. Мъжете пристигнали с поршето на санкционирания. Последният и компанията употребили алкохол и се забавлявали до ранни зори.

Около 5:00 си тръгнали, като четиримата се качили в такси. Още с потеглянето на колата, пловдивчанинът се сетил, че ключовете му за дома са останали в колата. Тя била спряна встрани от дискотеката. Той притичал до поршето, взел си вещите и отново се върнал в таксито. Компанията потеглила, но само на няколко метра били спрени от патрул на полицията, пише TrafficNews.bg.

Униформените свалили само пловдивчанина. Те поискали документи на поршето, шофьорска книжка и документи за сключена застраховка. Смаян мъжът обяснил, че не ги носи в себе си, тъй като не шофира той, а е в такси. Поканен бил да даде проба за алкохол, която пловдивчанинът отказал. Полицаите го задържали и отвели в районното, където му съставили акт.

В законовия срок било изготвено наказателното постановление. В него била вписана глобата от 2030 лева и административната санкция „отнемане на свидетелството за правоуправление за 24 месеца”.

Наказанието веднага било отнесено до компетенцията на Районен съд. По време на заседанието били повикани за свидетели служители от заведението, които били категорични, че пловдивчанинът е бил в такси, когато са го спрели за проверка. Очевидците са добавили, че поршето е било паркирано до клуба, а собственикът му не го е управлявал по време на акцията.

Така съдът отмени наказателното постановление и мъжът си върна отново книжката.

източник Нова Варна

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име