Intrigi.bg Политика Полицаи на протест в Пловдив и Бургас

Полицаи на протест в Пловдив и Бургас

215
0

Пореден ден на протести на полицаите в страната. Този път униформени от Бургас и Пловдив излязоха, за да поискат по-високи заплати.

Служители на охранителна полиция и затворите в региона също ще подкрепят исканията на своите колеги. Протестът ще започне в 18:15 часа до Съдебната палата

Причината за избухналото от около седмица недоволство сред органите на реда е факта, че не са включени в списъка на държавните служители, работещи на така наречената “първа линия”, които ще получат допълнителни възнаграждения. Предвидено е увеличение от 30%.

“Породи се напрежение, защото трудът ни не е оценен“, посочи председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР в Бургас Генади Тенев пред БНР.

Полицаи и пожарникари излизат довечера на протест и пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Синдикатите на служителите от вътрешното министерство заявяват, че се чувстват обидени и унизени от факта, че заплатите им не бяха увеличени от 1-ви август с 30 на сто, както на други 34 държавни структури.

Предупреждават, че са в стачна готовност като до края на месеца, ако не получат отговор, регионалните им протести ще прераснат в национални.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име