Intrigi.bg Крими Полицаите, обвинени в рекет, остават в ареста

Полицаите, обвинени в рекет, остават в ареста

287
0

Специализираният съд остави в ареста полицаите от столичното Четвърто РПУ, които тази седмица бяха задържани и обвинени в престъпна схема за изнудване.

В залата бяха доведени трима от задържаните. Четвъртият е влязъл в петък по спешност в болница.

На 23 януари бяха задържани общо петима полицаи. На четирима бяха повдигнати обвинения. За лидер е сочен началникът на Сектор „Икономическа полиция” в 4 РПУ Красимир Кръстев.

Според събраните доказателства от началото на 2017 г. десетки търговци в столичния квартал „Лозенец” са плащали, за да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за проверки.

Групата е хваната в момент на подкуп от търговец в размер на 2000 лв. Първоначално от него е поискано 2000 евро. Самото предаване на подкупа е станало в сградата на районното управление.

От 2017 година, когато се смята, че е тръгнала схемата, са били изнудвани автокъщи, питейни заведения, наргиле барове и магазини. Четиримата полицаи са пазарували храна без да плащат.

За NOVA собственик на наргиле бар разказа, че полицаите идвали в заведението и директно искали пари. Друг потърпевш разказа, че му поискали над 1000 лева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име