Intrigi.bg Политика Политолог: Хората са убедени, че у нас няма честен политик

Политолог: Хората са убедени, че у нас няма честен политик

271
0

До този момент като че ли не бяхме виждали скандал, който да се развива по такъв лавинообразен начин. Това каза в предаването ”Лице в лице” по БТВ политологът Христо Панчугов по повод скандала с евтините апартаменти на политици и магистрати.

Със сигурност скандалът ще продължи да се развива, защото това е системен проблем. Ние обаче говорим за скандала, а не за проблема. Трябва да говорим за проблема и да търсим начин за решението му, заяви Панчугов.

Все повече хора приемат политиците като едно цяло и са убедени, че българската система не може да роди честен политик. Това води до все по-малко гласуващи и все повече създава усещането в българина, че каквото и да направи, не може да промени политическата ситуация. Това в крайна сметка ще доведе до огромно обществено недоволство, което и в момента тлее, посочи Панчугов.

Българските граждани са недоволни от партиите, които ги управляват, но си наливат една ракия и забравят. Няма политически субект, който да ги представлява, но ситуацията рано или късно щеше да се промени. Това, което се случва около скандала, все повече ще започне да оказва влияние върху партиите за следващите избори. Взетите набързо решения все повече ще разкриват тясната скамейка на политическата ни класа. Тези неща ще се трупат, този разпад не може да продължи до безкрай, каза още Христо Панчугов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име