Intrigi.bg Политика Политологът Любомир Стефанов разкри изненадите на изборите

Политологът Любомир Стефанов разкри изненадите на изборите

189
0

Моите очаквания са за интересна предизборна кампания, която ще повлияе на вота. Ще бъдем свидетели на специфични условия за изборите. Това заяви политологът Любомир Стефанов.

Изборната активност ще повлияе на броя на партиите, които ще влязат в Народното събрание, както и колко от тях ще са част от голямото коалиционно споразумение, каза още той.

„Един от претендентите за топ 4 в парламента е партията на Слави Трифонов – „Има такъв народ“. Тя се отличава с това, че няма ясна програма и политика. Константни са само посланията, че няма да работят с редица партии“, разкри политическият експерт. 

Предстои коалицията на Валери Симеонов и Веселин Марешки да се тества на терен. Коалицията ВОЛЯ и НФСБ има потенциал и скрит вот, подобен на този на АТАКА преди години. Предложенията на двете партии са исканията на всеки български гражданин – безплатно здравеопазване и лекарства за деца и възрастни, както и ръст на минималните заплати, но те са чист популизъм. Да не забравяме, че Симеонов има телевизия, а Марешки уникално регионално присъствие, съобщи Любомир Стефанов.

Голямата изненада няма да е партията на Слави Трифонов, а резултатът на коалицията между ВОЛЯ и НФСБ, категоричен бе политологът. 

Със сигурност имаше неприятно изненадани от решението на ВМРО да се явят самостоятелно на изборите. Това обаче беше логичен ход от страна на патриотите – те тестваха самостоятелното си явяване на последните европейски и местни избори“, разкри Любомир Стефанов.

„Това са първите парламентарни избори, които Цветан Цветанов няма да организира за ГЕРБ, но всичко друго ще е нормално. ГЕРБ участват в избори от над 10 години, а умората се усеща. Предстои да видим заявката им за млади и свежи лица в листите“, завърши политологът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име