Intrigi.bg Булевард Подновиха разследването за изнасилване срещу Жерар Депардийо

Подновиха разследването за изнасилване срещу Жерар Депардийо

105
0

Прокуратурата в Париж поиска разследването на обвиненията за изнасилване срещу известния френски актьор Жерар Депардийо да бъде възобновено, съобщава Euronews.

Разследването срещу звездата на френското кино беше отпаднало през 2019 г. заради липса на достатъчно доказателства. Сега обаче прокуратурата внася искане за ново отваряне на случая, след като младата актриса, обвиняваща Депардийо в сексуално насилие за случай от 2018 г., е потърсила органите на реда с нова жалба.

По френските закони подобен граждански иск автоматично означава и подновяване на разследването.

Първата жалба срещу Депардийо от 22-годишната актриса беше подадена в прокуратурата в Екс ан Прованс, Южна Франция в края на август 2018 г. Според нейните свидетелства тя е била подложена на сексуален тормоз от актьора, който я е изнасилил в апартамента си в Париж на 6 и 13 август същата година.

71-годишният актьор отрича по какъвто и да е начин да е насилвал младата жена. Неговият адвокат Ерве Темим отказва коментар покрай новото отваряне на случая.

Заради случая името на Депардийо, който притежава френско и руско гражданство, беше намесено в движението #MeToo за борба със сексуалното насилие.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име