Intrigi.bg Крими Подивял варненец преби малката си дъщеря Ирина със свещник

Подивял варненец преби малката си дъщеря Ирина със свещник

1356
0

14-годишно момиче е с травми по главата и счупен нос след побой, нанесен от баща му. За случая потвърдиха от МВР и прокуратурата.

Сцената се разиграла във Варна, а подробности разказа майката на пострадалата тийнейджърка Ирина Янкова.

Тя и съпругът ѝ са разведени и в момента са в съдебен спор за родителските права над децата им. „Вчера дъщеря ми беше много зверски пребита от баща си. Това, което успях да разбера от нея, е че е искал да я убие, провесил я е през терасата, удрял я е със свещник в главата. Имала е множество кръвонасядания”, разказа ужасената майка, цитирана от bTV.

През годините тя и децата ѝ многократно били потърпевши от насилието на бащата. Янкова изпращала сигнали до полицията, до прокуратурата, до Агенцията за закрила на детето, включително и до омбудсмана Мая Манолова. Резултатът от сигналите – заповед за защита от домашно насилие, а бащата е в период на пробация.

Състоянието на пребитото момиче е стабилно, съобщиха от отделението по детска хирургия във Варна. Лекарите са установили контузия на главата, удари в гръдния кош и в корема. По-сериозни са травмите по главата, има счупване на носа. Родителските права над момичето обаче са присъдени на бащата. През декември Сливенският районен съд решава да ги даде на майката, но решението още не е влязло в сила.

През февруари момичето изразило желание да отиде при баща си във Варна, защото се затъжило за сестра си, която също е при него. Тийнейджърката казала на майка си, че баща ѝ се е променил. По случая е образувано досъдебно производство за телесна повреда в условията на домашно насилие. Отдел „Закрила на детето” проверява случая, а резултатите от проверката ще станат ясни след празниците.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/podivyal-varnenets-prebi-malkata-si-dshcherya-irina-ss-sveshchnik-i-ya-provesi-prez-terasata-a-posle_news660317.html

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име