Intrigi.bg Актуално Погром след градушките в Северна България

Погром след градушките в Северна България

664
0

Силни бури и градушки удариха няколко области в страната днес следобед. Сред най-сериозно пострадалите са село Летница в Ловешко и село Горна Вереница в Монтанско.

Улиците на село Совата, Свищовско, се превърнаха в реки, както можете да видите във видеоклип, споделен от Facebook страницата Meteo Balkans.

Щетите, които са понесли дребните земеделски производители в пострадалите от бедствието населени места, са колосални. Много от стопаните споделят, че са загубили цялата си реколта – овошки, лозови и зеленчукови насаждения.

Градушката на места е била с големината на орех. В района на Левски, Козар Белене, Асеновци и Аспарухово временно са били прекъснати комуникации, които са възстановени. Посевите са унищожени, пораженията са големи. Няма сведения за бедстващи хора. Тепърва ще се установява размерът на щетите от природното бедствие.

Валежи и бури са възможни и утре, прогнозират синоптиците. До полунощ остават в сила предупрежденията за опасно време в Северна България. Те са валидни за областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.

След полунощ ще спре да вали и облачността ще започне да намалява. В четвъртък и петък отново се очакват интензивни валежи и гръмотевични бури.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име