Intrigi.bg Крими Повдигнаха обвинение на шеф в ГДНП

Повдигнаха обвинение на шеф в ГДНП

105
0

Началникът на сектор „Културно-исторически ценности” в ГД „Национална полиция” Ангел Папалезов е бил разследван от месеци заради контактите си с Васил Божков, съобщава NOVA, позовавайки се на свои източници сред разследващите.

Обиските в кабинета и дома му са резултат от предварително планирана акция. Към този час той е

с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група.

Акцията на спецпрокуратурата няма общо с рокадите в МВР, категорични са разследващи. Със заповед на министър Бойко Рашков, Папалезов е бил включен в групата, проверяваща ГДБОП във връзка със скандалите около СРС-тата.

Именно там се води разследването срещу Божков, което е провокирало съмнение дали няма да унищожи част от събраните вече доказателства. Причината, няколко дни по-късно, с нова заповед на Рашков да бъде освободен от екипа проверяващи на този етап не е ясна.

По-рано тази сутрин NOVA информира, че

по неофициална информация Папалезов е засечен неколкократно да разговаря с бизнесмена Васил Божков.

Ангел Папалезов застана на поста, след като предишният началник на сектора Кирил Христосков оглави фондация „Тракия” на Божков.

Тази сутрин говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира пред БТА казаното снощи от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че държавното обвинение започнало обиски на членове на групата, която проверява твърденията за незаконни подслушвания.

„Не ме карайте да коментирам неистински твърдения, изказани от политическо лице в предизборната обстановка.

Прокуратурата не може да спре да работи, само защото на някой не му харесва това”,

заяви Милева.

Милева заяви, че прокуратурата няма да позволи да бъде въвлечена в политически битки. И допълни, че държавното обвинение стриктно прилага закона, очаква взаимодействие от всички правоохранителни органи в борбата с престъпността, защото това е в интерес на българските граждани.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име