Intrigi.bg Крими Повдигнаха обвинение на задържания за убийството на 7-годишното момиченце в Ковачевци

Повдигнаха обвинение на задържания за убийството на 7-годишното момиченце в Ковачевци

100
0

Жестоко убийство на дете. 7-годишно момиченце беше намерено мъртво в къща в покрайнините на село Ковачевци.

15-годишен, с множество криминални регистрации, е задържан за 72 часа и вече е с повдигнато обвинение. От прокуратурата заявиха, че става въпрос за убийство, извършено с особена жестокост. Според роднините детето е било изнасилено, назначени се експертизи, които трябва да установят дали това е така.

За последно Славка вижда 7-годишната си дъщеря вчера през деня, след като детето се прибрало от училище.

„То си играеше отпред и изчезна. Часове наред го търсихме и не можахме да го намерим“, разказва Славка Стоилова, майка на убитото момиченце.

Опитите на близките да намерят детето били неуспешни. Майката подала сигнал в полицията чак вечерта. Малко след 20.00 часа в издирването се включили екипи на МВР. Използвани са и следови кучета на полицията, които откриват трупа в къщата.

Жестокото убийство е станало на метри от дома на почерненото семейство. В едноетажната къща живеел 15-годишният Мирослав – техен роднина. Младежът опитал да прикрие следите.

Бащата на убитото момиченце Янко Стоилов поиска справедливост и доживотен затвор.

От прокуратурата заявиха, че събраните доказателства до момента показват, че убийството е извършено по особено мъчителен начин.

„По първоначални данни детето е починало от задушаване“, заяви Наталия Николова, окръжен прокурор на София.

Близките на убитото момиче описват арестувания младеж като агресивен и опасен. Не веднъж е отправял заплахи, въпреки че местните му помагали да се издържа.

Според източници, близки до разследването, Мирослав има над 7 криминални регистрации – сред тях за кражба на желязо и опит за обир на 62-годишна жена. Родителите искат наказание и за неговата майка, тъй като твърдят, че тя го е изоставила.

През август 2019 година 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря беше убита по сходен начин. Бъдещата първокласничка беше намерена изнасилена и убита на метри от дома си.

Обвиненият за убийството 21-годишният тогава Мартин Трифонов е осъден на доживотен затвор без право на замяна на две инстанции.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име