Intrigi.bg Политика Плевнелиев: Румен Радев иска изпълнителната власт

Плевнелиев: Румен Радев иска изпълнителната власт

379
0

Президентът Радев иска изпълнителната власт. Рано или късно той ще игра е за това.

Това заяви в предаването „Плюс-Минус“ по NOVA Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017).

Той коментира острите критики отправени от страна на президента към изпълнителната власт в първия ден след лятната ваканция на парламента.

„За пръв път от началото на мандата си, а вече минаха три години, президентът Радев стъпи в българския парламент. Три години той го игнорираше, отнасяше се към народни представители по безобразен начин, като не ги допускаше до събития. Най-после, усещайки, че чистият популизъм с много думи и никакви дела, няма да сработи, а той се бори за властта, го принуди да отиде и да покаже някаква форма на уважение към Народното събрание”, коментира Плевнелиев.

Според него речта на Радев е била „изпъстрена с много квалификации и никаква конкретика“.

„Той не може да посочи една негова конкретна идея, един негов конкретен резултат. Общи приказки“, посочи Плевнелиев. „Отиде в парламента предизборно, за да даде своята заявка, че ще играе силно и мощно, президентската институция му е тясна”.

„На държавния глава му отива да има позиция по всеки един от въпросите, да критикува, но той е държавен глава и на ГЕРБ, както на всички българи“, каза още Плевнелиев. „Радев е част от властта. Той се дистанцира от нещо, което е. Понеже не му е интересно, ще видим началото на тази „генералска битка“, смята той. И допълни, че рано или късно Румен Радев ще играе за изпълнителната власт.

„Радев отвори въпроса за това, че може да има собствена политическа партия, че може да бъде подкрепен от независими кандидати или той да подкрепя независими кандидати. Друг е въпросът колко независими изобщо са кандидати като Слави Трифонов или Мая Манолова”, твърди Плевнелиев. 

За новия завод на „Фолксваген“

Продължаваме да сме в играта за новия завод на „Фолксваген“. На 9 септември предстои компанията да обяви новата си визия за развитието на компанията. Ние ще бъдем там и ще говорим отново с ръководството за офертата ни“, обясни Росен Плевнелиев.

„Тази битка не се води по правила и трябва да го разберем. България играе по правилата на ЕС, докато Ердоган не го прави. Това е моята голяма лична битка, защото аз обичам Германия. Давам си сметка, че концернът ще реши, но ако избере Турция, всички ще се запитат, има ли двоен морал? Битката за „Фолксваген“ не е само за икономическия интерес на Германия. Концернът е в Долна Саксония, откъдето посочват, че подкрепят демократичната опозиция в Турция“, подчерта той.

„Ако тази мегафабрика щеше да произвежда продукция за страни, извън ЕС ок, но тя ще внася коли на европейския пазар. За първи път сме на мегапазара и всички знаят, продължаваме да играем тази игра. Аз съм реалист и казвам, че Турция има своите силни страни и не играе по правилата, но ние до последно няма да се предадем. Ще разчитаме и на грешка от страна на Турция“, заяви Плевнелиев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име