Intrigi.bg Политика Плевнелиев за формацията на Петков и Василев: Безспорно е влиянието на Радев

Плевнелиев за формацията на Петков и Василев: Безспорно е влиянието на Радев

271
0

„Безспорно е влиянието и връзките с президента Радев при новата формация на Кирил Петков и Асен Василев”, заяви президентът на България в периода 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев.

Според него този, които не спазват върховенството на закона, не е демократ.

„И да, Румен Радев не е демократ. Защото не спазва Конституцията, в която се е клел. Не спазва закони, като обикновените български граждани. Моралният аспект да се заиграеш с Радев, който не е демократ, а всъщност да претендираш, че си част от демократична България, за мен се губи”, сподели той.

Плевнелиев разказа, че докато е бил в Бостън, е разговарял с Дък Бейкър – син на държавния секретар и началник на кабинета на Роналд Рейгън – Джеймс Бейкър, който му казал американската поговорка: „Зад всяка криза в американската история, стоят добрите намерения на някой от Харвард”.

„Познавам ги и двамата добре. Но нито са ме питали нещо, нито са ми се обадили. Популярни министри са, но дали в Харвард ги учат, че трябва някакви емисари задкулисно да ходят и да купуват други партии. Аз съм разочарован от два аспекта на техните намерения. Така не трябва да се правят политически партии. Разбирам да бяха излезли, да кажат, че имат нови идеи, решения за една по-добра България, за промяна. Но когато по този начин, в последния момент, с всички съмнения за екипа на президента Радев, за задкулисни пари, които да купуват политически парти. Не, това не е по харвардски, това е по балкански”, коментира Плевнелиев.

Той посочи, че ако Петков и Василев са го потърсели за съвет, е щял да ги предупреди да избягват популизма.

„Не може с леви цели да постигаме десни интереси или обратното. Или сте десен политик или сте ляв политик. Повече от ясно е, че те ще се позиционират в ляво център”, каза още Плевнелиев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име