Intrigi.bg Политика Пламен Бобоков: Има два стълба на влияне в тази държава, всички ги...

Пламен Бобоков: Има два стълба на влияне в тази държава, всички ги знаят кои са

367
0

Има два стълба на влияние в държавата ни, които определят кой къде да бъде назначен. Нашия народ може да е страхлив, но е интелигентен. Всичко се знае. Всички знаят, кои са тези два стълба на влияние и даване на власт. Координаторът на ГЕРБ в града Пламен Нунев определя кой къде да бъде назначен, а зад него стои единият стълб.

Това заяви в ексклузивно интервю за бТВ бизнесменът Пламен Бобоков, който бе освободен от ареста срещу парична гаранция от 1 млн. лева. Зад решетките все още е брат му Атанас Бобоков, който заедно с бившия зам.-еко министър Красимир Живков са с обвинение за ОПГ при сделки с боклук от Италия.

През седмицата прокуратурата разпространи чатове от телефона на Пламен Бобоков. От държавното обвинение обявиха, че имат доказателства, че прокурор Николай Николов е отправил молба за лобиране към Бобоков, с неговите контакти на високо ниво, да заеме поста окръжен прокурор на Русе.

Обвинението към мен за търговия с влияние е цинизъм, но не ме изненадва. Търговията с влияние предполага наличие на влияние. Аз търгувам само с масла, дори и с акумулатори не мога да търгувам, защото отдавана не се занимавам с това.

Може да отидете в Русе и да попитате  кой назначава всички прокурори, шефове на полиция и т.н. В този град живеят изключително достойни и интелигентни хора. Всички знаят кой взема решенията. Това е координаторът на ГЕРБ в града Пламен Нунев. Той не го прави сам, зад него е първия стълб на властта у нас. В тази държава всичко се знае, това, че не се казва, не значи, че не се знае. Вторият стълб също се знае кой е. И вие го знаете.

Пламен Бобоков заяви, че държи да отличи ясно себе си и брат си от Баневи и Арабаджиеви, защото по думите му те имат различен морал, различни ценности и различни принципи за изграждане на бизнес и са създали 12 завода.

За разпространения от прокуратурата чат

За един от чатовете прокуратурата твърди, че комуникацията е свързана с избор на административен ръководител на Окръжна прокуратура – Русе, за което Бобоков заяви:

Аз съм писал съобщенията. Става дума за прокурор, който е изключителен професионалист и човек. Както виждате той не е на този пост. Ако става дума за ходатайство, очевидно не е успешен този лобингът. Не е постижение на прокуратурата, че са разкрили тази информация. Доброволно съм предал телефона си и личния си айпад заедно с всички необходими пароли за достъп до цялата ми информация. Нищо не са разкрили, аз съм им предоставил достъпът, защото няма какво да крия.

Този човек е изключително честен и достоен професионалист. Той не ме е молил за това, много ще съжалявам, ако това по някакъв начин навреди на кариерата и живота му.

За концесията на пристанище в Либерия

Относно вторият чат за концесията на пристанище в Либерия Бобоков обясни, че компанията която управлява има големи интереси в Африка.

Водил съм разговори с президента на Либерия, но не и с президента на България. Българския президент е човек, който може да лобира за българския бизнес в чужбина. Истината е, че голямата дипломация на България се прави от бизнеса. Възможно е да съм помолил нещо да се направи, но както виждате нищо такова не се е случило. Единствения ми диалог с президентската институция е да се интересувам кога какви посещения има и дали имам интерес и възможност да се включа в тези делегации като бизнесмен.

За либийският танкер „БАДР“

Този казус е много интересен, защото освен бандитска държава, България ще бъде обявена и за пиратска държава. Това е изключително грозен случай на завземане на автономна либийска територия, на фалшифициране на документи и т.н. В Либия има война и това е единствената причина случаят да бъде все още разрешен, но веднага щом има мирно споразумение България ще бъде обявена от ООН за пиратска държава заради този случай.

От 10 години имам бизнес с Либия. Беше ми казано, че ако и последната инстанция се произнесе не в полза на Либия ще последват санкции срещу държавата ни и за мен беше важно да знам дали трябва да пътувам до Либия и да се ангажирам с някакви действия за хората ми там.

Пламен Бобоков бе категоричен, че няма представа от къде е взет документа с решението на съда, който се вижда, че е получил.

Обвиненията за внос на боклук от Италия

Обвинението е за организирана престъпна група . От тези 7 човека, които прокуратурата е посочила, че са в тази ОПГ 2-ма от тях изобщо не сме виждали. С г-н Живков съм се виждала веднъж преди 5 години. Видно е, че никога не сме комуникирали с него.

Дори с брат ми се чувам 2-3 в седмица.

Когато се има предвид  италиански боклуци  се има предвид битовите отпадъци, кито се внасят аз горене у нас. На това наблегнаха и много от медиите, когато съобщаваха за задържането ни. Но ние никога не сме се занимавали с такова нещо.

Имаме внос на съвсем друг вид отпадъци, които преработваме и използваме за производство на олово, от което се произвеждат акумулатори. Обема в който работим е много голям. На нас не ни стига само да събиране в България, имаме нужда да събираме от други страни. Нямаме нищо общо с това за което се говори. Единственото е, че 3% от отпадъка сме предали в сепаратори.

Въпросната фирма за отпадъци в Плевен внася пластмаса, за да произвежда плочи, не за горене.

За Васил Божков

С Васил Божков се познаваме от 90-те години. Бяхме заедно в някаква организация,  „Възраждане“ се казваше до колкото помня. Били сме много добри познати, в приятелство влагам друго. Движим се в едни и същи среди, но никога не сме имали общ бизнес.

Опитват се да се внуши, че сме имали общ интерес в колекционерството, но разликата между нас е много голяма. това е като двама души които имат ламборджини, но единия има кола, а другия има трактор. Ние сме с трактора. Божков има много изящна колекция, която представлява красотата на бита и културата.

Нашите колекции са две, едната е монетната ни колекция. Монетите представляват регалиите на официалната държавна власт и по нея се пише история. Ние целенасочено и постепенно сме изграждали нашата колекция, първо я регистрирахме, после регистрирахме първия частен музей за нея, след това закупихме сграда, в която да изложим. Имаме над 30 изложби и научни трудове написани въз снова на колекцията ни.

За президентския съветник Пламен Узунов

Пламен Узунов го познавам, считам го за приятел, но не сме си ходили на гости. Той е много интелигентен човек, винаги бих го потърсил за съвет и за разговор. Не съм го молил да лобира за мен, а той няма как да прави подобно нещо.

За премиера Бойко Борисов

Познавам пемиера, кой не го познава. В годините съм се срещал с всички премиери и президенти. Премиера е откривал три наши завода в чужбина. Не сме приятели, абсурд.

Симеон Втори ни е открил терминала ни в Одеса. Президентът Първанов ни е откривал завод в Турция с министър председателя на Турция. Ние си взимаме самостоятелно решенията. 7 от 12-те ни завода са в чужбина. Не виждам какво нередно има в това.

За ареста на брат му Атанас Бобоков

Брат ми е изключителен човек. Той е много по-добър и много по-търпелив от мен. За съжаление безупречната репутация крие големи рискове в нашата държава. Брат ми е корав българин, но целият механизъм на това което се случва у нас е да те вкарат в ареста и да те смачкат психически. Брат ми претърпя операция на коляното и има нужда от рехабилитация, той няма място в този зандан. Ние сме от село, от истинско село, не от Банкя. Виждали сме всичко, но такива условия и мизерия никога не сме виждали. Трябва да бъде освободен от ареста незабавно. Брат ми никъде няма да бяга. Ние сме Бобокови, Бобокови не бягат, ние се борим до дупка.

Разбира се, че се страхувам, само малоумниците не се страхуват. Премиерът също се страхува, но трябва да се говори за това което се случва.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име