Intrigi.bg интриги „Пияница, нещастник, червен сатрап“ – Борисов с остра атака срещу Рашков, покани...

„Пияница, нещастник, червен сатрап“ – Борисов с остра атака срещу Рашков, покани го на саморазправа

338
0

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов използва немалко обиди в гневен коментар, насочен към служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Той го нарече пияница и нещастник и уточни, че се е отказал от депутатското си място, за да не си изпусне нервите в парламента. В изказването си Борисов нападна и съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, който според него се подмазвал на ДПС само и само да влезе в правителството.

Историята на кмета и гневът на бившия премиер

В обичайния си за последната година стил да използва профила си във „Фейсбук“, за да излъчва видеа от срещите си със симпатизанти в провинцията, днес бившият премиер посети село Бъта. То стана популярно малко преди изборите на 11 юли, след като при акция беше задържан кметът Георги Георгиев по подозрение за купуване на гласове. Само ден след задържането му той беше освободен, а срещу него не бяха повдигнати никакви обвинения.

Изслушвайки историята на кмета, Борисов попита бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Младен Маринов дали е правил така, докато е бил на поста. „Не, ние спазвахме закона“, отговори Маринов, който заедно с Костадин Ангелов и Кирил Ананиев правиха компания на Борисов в разходката му до селото.

„Неправомерно ме задържаха. Нищо не ми казах. Никой не ми се извини“, оплака се кметът, след което Борисов започна с монолога си, играейки с поглед пред камерата.

„Кой да ти се извини от тези пияници. Тоя подмазвач Христо Иванов, където ходи да се подмазва на ДПС само и само да влязат в правителство. Да дойде тоя демократ тука да разпита хората. Това ли му е демокрацията, бе, това ли ти е реформата, бе. Не ви ли е срам да се целувате с Рашков и да се правите пред хората на демократи“, каза на висок глас Борисов, след което последваха възгласи „браво, браво“ от събралите се около 30 души до него.

„Няма да се плашите“, обърна се към тях лидерът на ГЕРБ. „След една година, българите са такива – обичат да им се пее, чака-рака, ще ги видите Тошко, Мошко и подобни само след 6-7 месеца, може и по-рано. Нека изкарат колкото се може повече, после ние ще се оправим“, добави Борисов.

Вчера в парламента „Има такъв народ“ започна консултации с всички парламентарно представени партии, като изключи от тях единствено ГЕРБ. Първите разговори бяха с „Демократична България“, днес продължиха с БСП и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, а утре са тези с ДПС. От „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ настояха по време на срещата да има ясно разграничение от ДПС и техни кадри в бъдещото правителство.

Атаката срещу Рашков

Насъбрал енергия от подкрепата на част от жителите на Бъта, Борисов започна атаката си към служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който вчера, по време на изслушването си в парламента по темата за исканото отстраняване на главния прокурор, заяви в отговор на депутата от ГЕРБ Тома Биков, че единственото, за което съжалява за мутренските години е, че не се е справил с лидера му.

„Не съм у парламента (бел. ред. Борисов се отказа от депутатското си място), защото ще си изпусна нервите. Ще ме чегърта, щял да се саморазправи, тоя пияница. С гол гъз таралеж ще мачкаш – това мога да ти кажа, нещастник такъв. Ще плашиш хората и ще ги арестуваш. Това да не ти е 44 година. Цял ден имитират правене на кабинет, само се чудят какво да откраднат“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ нарече „пияници“ хората, които водят разследване срещу него. Той направи това прекъсвайки пресконференция на ГЕРБ преди месец. Борисов не уточни кого визира под думите „пияници“, но от контекста на изказването му може да се съди, че определението най-вероятно се отнася до настоящия силов вицепремиер Бойко Рашков, който преди това обяви, че ще сезира прокуратура за действия на бившия премиер. После Борисов дори беше разпитван в МВР.

Малко по-късно, в нов клип във „Фейсбук“, той продължи с атаките си срещу Рашков, припомняйки историята с дядо му, която многократно е разказвал.

„Дядо ми така са го извели, утрепали са го в двора с тояги и затова така си изпускам нервите по адрес на Рашков, този червен сатрап. Има една приказка, Рашков, у къщата на обесения за въже не се говори. Убили сте дедо ми и ти ме плашиш със саморазправа. Ама ти сам ела, приятелю. Ела, ела си ме виж. Ама сам ела. Даже може да вземеш още двама-трима от твоите, където са. Ела, ела. Да ми кажеш какво съм направил. Че имах най-добрата охранителна фирма, която пазеше Тодор Живков, когато вие избягахте, комунягите, скрихте се и нямаше кой да го закара до затвора. После царя (бел. ред. бившият премиер Симеон Сакскобургготски). Хората пишеха, имаше заглавия, че е по-доброто НСО“, каза Борисов, припомняйки времената, в които беше собственик на охранителната фирма „Ипон“.

По-късно Рашков отговори на нападките на Борисов. „Щурмът на простащината започна. Много авторитетно и престижно за бивш премиер“, каза в кратък коментар за Би Ти Ви вътрешният министър.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име