Intrigi.bg Политика Пет партии влизат в следващото Народно събрание

Пет партии влизат в следващото Народно събрание

156
0

Пет партии влизат в следващото Народно събрание.

Ако изборите бяха днес, то ГЕРБ има подкрепа от 23.8%, а БСП – 23.4%.

Изследване на „Тренд“* през септември не отчита сериозна динамика в електоралните нагласи сред гласуващите, сравнено с проучването през август, посочва БГНЕС

Подкрепата за протестите също стои непроменена (62% ги подкрепят, а 30% не ги подкрепят), както и скептицизмът, че те ще доведат до оставка – 42% смятат, че протестите няма да доведат до оставка на правителството, а една трета смятат, че ще доведат.

Изследването регистрира практически паритет между ГЕРБ (23.8%) и БСП (23.4%) и лек ръст на „Има такъв народ“ (15.9%). ДПС (10.4%) и „Демократична България“ (9.9%) остават на сходни нива.

Към днешна дата пет партии са сигурни участници в следващия парламент, като формацията около Мая Манолова и „Обединени патриоти“ запазват шансове за представителство в него.

Най-общо по данните личи, че на не малка част от българските граждани темата за нова конституция по-скоро им е чужда.

На въпрос има или няма нужда да се приема нова конституция на България, над една трета отговарят с „не знам/не мога да преценя“.

29% са на мнение, че има нужда от нова конституция, а 37%, че няма.

Несъмнено най-сериозна подкрепа (83%) събира намаляването на броя на народните представители от 240 на 120.

* Данните са от национално представително проучване на изследователски център „Тренд“ по поръчка на „24 часа“ в периода 29 август – 5 септември, в което са интервюирани по метода „лице в лице“ 1008 пълнолетни българи.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име