Intrigi.bg Политика Петков: Не познавам Жоро – Шопа, той е гърмян заек

Петков: Не познавам Жоро – Шопа, той е гърмян заек

875
0

„Аз съм убеден привърженик на концепцията, че престъпниците трябва да бъдат показвани с престъпленията си, за да знае обществото, да знаят познатите им. Хората да ги е срам да ги погледнат, не да общуват с тях. Само че тази вулгарна „цветановщина” – първо камерата, пък доказателствата ще видим после, много енергично настоявам главният прокурор и вътрешният министър да я преустановят веднага”, така председателят на АБВ Румен Петков коментира пред NOVAразследването за принуда срещу кмета на Стрелча, който е от същата партия.

Той припомни случая с акцията срещу кмета на Асеновград през 2017 г., който беше обвинен за присвояване в особено големи размери и обвиненията срещу когото по-късно бяха свалени.

„Аз казвам, че този манталитет, който се наложи края 2009 г., първо камерата пък доказателствата ще ги търсим после, е дълбоко вреден за обществото и държавността. Аз самият като кмет съм отстраняван от длъжност, разбира се не последва нищо, но го казвам, защото знам как се е чувствало моето семейство тогава”, посочи Петков.

„Съдът казва кой е престъпник. 20 служители на „Икономическа полиция” блокират Община Стрелча и търсят 17 молби, подписани преди 3 години, за освобождаване от работа без дата. Ако това е престъпление, тези наши сънародници трябва да бъдат арестувани, защото са прикривали престъпление в продължение на 3 години”,  смята Петков.

„Оставяме настрана, че аз лично се гордея със Стойно Чачов, защото той каза, че ще даде по 1000 лв. на всяко новородено дете и си изпълни обещанието. Каза, че ще направи безплатни ясни и си спази обещанието”, заяви председателят на АБВ.

Румен Петков обаче подчерта, че подписването на молби за освобождаване от длъжност без дата е порочна практика, защото кметът има много начини да освободи служителите, за които смята, че не си вършат работата.

Председателят на АБВ отрече да познава задържания за укривателството на Арабаджиеви, Георги Семерджиев – Шопа. „Аз не го познавам, въпреки че по документи познавам не малко хора. Лично не го познавам. Той е гърмян заек, както се казва, не един път”.

Петков посочи, че докато самият той е бил вътрешен министър се е работело по случая с осъдения за наркотрафик Евелин Банев – Брендо, с когото се свързва името на Семерджиев.

„Ние от АБВ – радикали влизаме в еврокампанията с ясна позиция. Ние настояваме институциите да кажат, че на територията на България няма да бъдат разполагани ядрени оръжия, няма да бъдат разполагани допълнителни военни контингенти и че отбранителните ни и тренировъчни бази няма да бъдат превърнати в такива”, заключи Петков.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име