Intrigi.bg Крими Петима българи в ареста за убийството на жена в Испания

Петима българи в ареста за убийството на жена в Испания

680
0

Петима българи са били задържани за мъчително убийство на възрастна жена в испанския град Валядолид. Освен тях за тежкото престъпление е задържан и испанец.

На 17 октомври 2018 г. петима от задържаните влезли в апартамента на 73-годишната жена, която държала 200 хил. евро в сейф. Мария Агуня била вдовица и живеела сама в апартамента си. Има три дъщери.

Престъпниците запушили устата й с лепенка и започнали да я измъчват, за да им каже кода на сейфа, съобщава bulgaros.ovh, позовавайки се на El Dia de Valladolid.

Жената се съпротивлявала, докато не паднала на пода и издъхнала. Това провалило плана на нападателите. Те оставили жената да лежи на пода и избягали.

При аутопсията станало ясно, че жената се е задушила от лепенката на устата

Петима от тях – четирима български граждани и испанец, са арестувани три дни по-късно – на 20 октомври 2018 г., а шестият участник в грабежа успява да се укрие. Той се е предал доброволно тази сряда в полицейското управление в Лас Делисиас.

Петимата български граждани са криминално проявени и са били наети от испанеца за грабежа, съобщиха от полицията. Според медията испанецът, който е собственик на дентална клиника във Валядолид и организатор на грабежа, е бил в много близки приятелски отношения с Мария Агуня и знаел, че тя държи голяма сума пари в сейф в дома си.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име