Intrigi.bg Мистерии Пенсионер печели 100 бона от „Стани богат“?

Пенсионер печели 100 бона от „Стани богат“?

118
0

68-годишният журналист Любомир Лазаров успява да стигне до последния въпрос за 100 хиляди лева в предаването „Стани богат“. Записът е бил направен преди месец, а епизодът ще бъде излъчен след изборите. Пенсионираният журналист от БНР демонстрирал зашеметяващи знания. Според едни източници успял да грабне голямата награда, което е прецедент за шоуто, а според други се отказвал и си тръгвал със сигурните 50 хиляди лева.

Лазаров е родом от Пловдив и е завършил българска филология. В последните 20 години бил шеф на интернет отдела на БНР. Преди това дълго време бил в печата и работел в различни знакови вестници, сред които „Земеделско знаме“ и „Континент“. Пенсионер е от близо четири години, а колегите му го определят като изключително интелигентна личност. Любомир попаднал в „Стани богат“, след като подал формуляр за участие по интернет. Едва не изгорял още на един от първите въпроси, но след това показал енциклопедични познания, с които изумил публиката и водещия Михаил Билалов. Един от последните въпроси в златната му игра бил свързан с фонтан в Париж и Лазаров успял с лекота да познае верния отговор. За всеки случай обаче използвал жокер и се обадил на сина си.

В 22-годишната история на предаването това е едва третият участник, покорил дървото на въпросите. Предишните двама са по времето, когато Ники Кънчев води „Стани богат“, а шоуто е част от програмата на Нова телевизия. Година след премиерата на играта в родния тв ефир – през 2002-ра, Асен Ангелов отговаря правилно на въпроса за 100 хил. лв.: Коя година е било в Русия, когато през 1700 г. се въвежда новото летоброене? Отговорът е 7213 г. Той обаче връща парите, тъй като е баща на Искра Ангелова, тогава водеща в Нова тв, а според правилата на играта служители в медията и техни роднини не могат да участват.
През 2011 г. до голямата сума стига и бизнесменът Дилян Павлов, но не успява да отговори на въпроса за 100 бона.

Наскоро пък Би Ти Ви излъчи документална поредица за най-голямата измама в телевизионния формат, който се излъчва в цял свят. Тя се случва Англия през 2001 г. и завършва със съд. Тогава Чарлз Инграм – бивш майор от британската армия, се явява в шоуто по настояване на сина си и жена си, които са луди по викторините, но не успели да стигнат до последния въпрос в „Стани богат“. В първата вечер от играта си майорът се справя посредствено, но във втората минава с лекота през всички въпроси и печели голямата награда от 1 милион паунда. Продуцентите обаче намират „знанията“ му за съмнителни и ги свързват с невиждан досега опит за измама – кашлица. Всеки път, когато той изреждал отговорите на въпросите, от публиката се чувало покашляне на верния. Това бил тайният сигнал. В крайна сметка обаче продуцентите разкриват схемата, завеждат дело и го осъждат.

Любомир Лазаров

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име