Intrigi.bg Политика Пеевски става евродепутат, втори в листата на ДПС

Пеевски става евродепутат, втори в листата на ДПС

666
1

Вчера председателят на ДПС Мустафа Карадайъ оповести имената на 17-те кандидати за евродепутати. Той стори това на извънредно заседание на Централното оперативно бюро на партията, предаде изданието 24rodopi.com.

Мустафа Карадайъ ще бъде вписан в ЦИК като водач на листата, но е сигурно, че няма да пътува за Европейския парламент – ще отстъпи спечеления мандат. Така за Брюксел ще заминат записаните като втори, трети и четвърти в евролистата – Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Обществените нагласи към този момент дават на ДПС 3 от 17-те мандата.

На 5-а позиция е родопчанката Атидже Али – Вели, която е заместник изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“, с ресор прилагане на мерките от Програмата за развитие на селските райони.

От Смолянско е и 6-тата в списъка, родената в Мадан Севим Мусак, която работи в екипа на Групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

Седми е Станислав Анастасов, който през 2014 година бе избран за министър на околната среда и водите, след като Искра Михайлова стана евродепутат.

Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. Следват Антоанета Асенова от Младежко ДПС и Гюлфие Арнаудова от села Абланица, община Хаджидимово.

Местата от 11-то до 17-то заемат: Петър Чобанов (Ямбол), Сузан Мехмедова (Бургас), Синан Пехливанов (Велико Търново), Танер Кабилов (София), Синай Якуб (Хасково), Ертен Анисова (Варна), Цветан Енчев (София).

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Този дебел „човек“, който изключително много прилича в лице и в тяло на прасе, иска вече да краде от Европа, защото от България кражбите са му малко явно!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име