Intrigi.bg Крими Педофили в нета: 80 случая на сексуално посегателство над деца

Педофили в нета: 80 случая на сексуално посегателство над деца

306
0

Над 80 случая на сексуално посегателство срещу деца и непълнолетни са регистрирани в страната за миналата година. От началото на тази са разкрити 8 случая на педофилско посегателство, сочи статистиката на Главна Дирекция „Борба с организираната престъпност“. Как да ги разпознаем в мрежата и да предпазим най-уязвимите?
Над седем хиляди сигнала са подадени за изминалата година в центъра за безопасен интернет. Най-много са за детска порнография и снимки със сексуална експлоатация на деца, съобщава Bulgaria ON AIR.

Педофилите в интернет често си създавали фалшиви профили, с които се представяли за връстници на детето. Ако профилът на детето не е заключен – проучвали интересите му, а след това започвали комуникация с него, за да се изгради доверие.

Снимките, които детето изпраща на престъпника, често служат за търговия между педофилите в интернет. Обикновено тези мъже са между 20 и 50 годишни.

70% от българските деца твърдят, че са прибягвали към блокиране на профили в социалните мрежи, защото са били подлагани на психически тормоз, който не винаги се разпознава от децата.

Експертите съветват – при първи контакт с подозрителни хора е важно кореспонденцията да се заснеме, профилът да се блокира и веднага да се каже на родителя. Наказанието за притежаване на детска порнография и за по-тежки сексуални посегателства е от 1 до 10 години лишаване от свобода.


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име