Intrigi.bg интриги Пастор създаде нова църква с канабис и халюциногенни гъби

Пастор създаде нова църква с канабис и халюциногенни гъби

28
0

Необикновен пастор, популярен в Съединените щати. Дейв Ходжис е основател на църква, която няма нищо общо с религиозните храмове, които познавате, предаде NOVA.

Канабисът и халюциногеннитe гъби са неговата религия. Доколко законна, обаче, е тази църква?

Дейв Ходжис често има проблеми със закона в Калифорния. Той е убеден, че контролираното приемане на микродози от тези вещества може да се използва като инструмент на духовно израстване. Според него някои психиделици могат да бъдат ефективни в борбата с определени зависимости.

В някои щати употребата на тези вещества за медицински и развлекателни цели е разрешено.

„Аз съм основател на църквата на амброзията. То се случи неочаквано и стигна далече. Правя доста революционни опити, свързани с дозировката на халюциногенни гъби, при които човек има усещането, че напуска тялото си. Веднъж по време на такъв сеанс попаднах в Рая, Ада и всичко между тях и накрая с озовах на място с чиста светлина”, разказва Дейв Ходжис.

Той добавя, че дава на хората, които идват в църквата достъп до тайнствата, които им позволяват да преживеят лично просветление. „Църквата организира събития, на които обсъждаме работата, която аз и други хора вършим”, добавя той.

Дейв Ходжис - пророкът на магическите гъби, попаднал в Рая и Ада
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име