Intrigi.bg Куриози Пастор превърна църква в бар, като протест срещу ограниченията

Пастор превърна църква в бар, като протест срещу ограниченията

261
0

Евангелистка църква в Аржентина отвори отново врати, но този път като бар в своеобразна форма на протест срещу наложената в страната блокада над религиозните услуги, която остава в сила, въпреки постепенното отпускане на другите дейности в страната.

Масите за бар бяха поставени вътре в църквата, а пастори, облечени като сервитьори, носеха библии на подноси, симулирайки обслужване на клиенти, като призив религиозните услуги да бъдат разрешени отново.

“Днес сме тук, облечени по този начин, носейки подноси, защото изглежда, че това е единствения начини, по който можем да служим на Божието слово,” казва пастор Даниел Катанео, облечен като сервитьор, при отварянето на евангелистката църква в град Сан Лоренцо в централната аржентинска провинция Санта Фе.

“Искаме да упражняваме нашето конституционно право да практикуваме нашата вяра,” казва Катанео пред местни медии. “Баровете могат да отворят, магазините могат да отворят, а нас защо ни дискриминират?”, попита той.

Въпреки че коронавирусът продължава да се разпространява бързо в столицата на Аржентина Буенос Айрес и района около нея, в останалата част от страната случаите са сравнително малко, пише The Guardian.

Провинция Санта Фе, където се намира църквата на Катанео, се справя особено успешно в ограничаването на вируса и започна да възобновява някои от дейностите, в това число и баровете, но църквите все още имат право да допускат най-много по 10 човека на служба.

От понеделник баровете и ресторантите в Санта Фе имат право да работят от 7 сутринта до 11 вечерта при капацитет до 30%.

Катанео обмисля и други алтернативи, с които да избягва забраната. Вярващите ще могат да идват с колите си и да остават в тях по време на служба в обособено място до църквата.

Вчера в Аржентина бяха обявени рекордните за страната 1 391 нови случаи на коронавирус, но всичките без 89 са в Буенос Айрес. Аржентина досега има общо 28 764 случаи като 785 души са починали.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име