Intrigi.bg Политика Партиите от „Обединени патриоти“ ще се явят поотделно на европейските избори

Партиите от „Обединени патриоти“ ще се явят поотделно на европейските избори

221
0

Партиите на „Обединени патриоти“ – ВМРО, НФСБ и „Атака“, ще се явят сами на европейските избори, показаха разговори на „Дневник“ с депутати от трите партии.

Въпреки че всичко вече е решено, лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов днес каза, че все още е възможно да се явят заедно „в името на това да дадат една сериозна алтернатива на своите избиратели и поддръжници, което гарантира минимум двама евродепутати“. Ако утре бъда преизбран за председател на ВМРО, това ще продължи да бъде моята теза, каза Каракачанов за утрешния конгрес на партията му.

„След като има няколко издигнати кандидатури, вместо да се снишаваме и да се ослушваме, нека да направим едни вътрешни избори. Спокойно може да се организират в рамките на една седмица“, каза Каракачанов.

Ден по-рано лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призова председателя на НФСБ за обединение. Според информация на „Дневник“ личните взаимоотношения между двамата са една от пречките за обединение. Волен Сидеров има желание за явяване с ВМРО, като доскоро такова желание имаха и от НФСБ. Симеонов обаче не желае още една коалиция със Сидеров и не се яви на последните общи преговори, докато на предишните не се явяваше Сидеров.

Попитан дали е възможно ВМРО да се яви на евроизборите само с една от двете партии в коалицията „Обединени патриоти“, Каракачанов каза, че това би означавало, че коалицията е разбита. „При този вариант е по-добре всяка партия да се яви поотделно, за да няма съмнения утре кой колко тежи. Но аз мога да гарантирам, че от наша страна ще има добър тон и феърплей. Но не виждам защо не може да се намери необходимото желание за общо явяване“, каза Каракачанов.

Социологическо проучване, изготвено по поръчката на ВМРО, показва, че самостоятелно явяване на партията на европейските избори би и дало по-висок процент, отколкото явяване с една от двете партии. От партията на Каракачанов смятат да използват кампанията за европейските избори като начало на кампанията си за местните избори през есента, вкарвайки в листата си общински съветници.

ВМРО и НФСБ отдавна обявиха, че работят за самостоятелно явяване. Партията на Каракачанов издигна за водач на листата си евродепутата Ангел Джамбазки, а НФСБ лидера си Валери Симеонов.

Все още не е ясно дали „Атака“ въобще ще се явят на тези избори, или Сидеров ще използва неявяването, за да си натрупа „червени точки“ пред електората, обявявайки, че няма да се яви, за да не клати управлението, и/или че няма да участва в уредени избори.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име