Intrigi.bg Политика Парламентът обсъжда четири закона

Парламентът обсъжда четири закона

349
0

Законите за концесиите, за социалните услуги, за устройство на територията и за водите са в дневния ред на Парламента днес.

Парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за концесиите.

В дневния ред на Народното събрание е продължението на второто четене на Законопроекта за социалните услуги, както и второто гласуване на изменения в Закона за устройство на територията и в Закона за водите.

Парламентарната комисията по вероизповеданията и правата на човека ще разгледа днес на първо четене промени в Закона за вероизповеданията, внесени от ГЕРБ и ДПС.

Една от промените предвижда амнистия на неплатените от Главното Мюфтийство и Българската православна църква публични задължения към 31 декември 2018 година. Това ще позволи държавата да опрости на мюфтийството дългове за милиони левове.

Пред Дарик говорителят на Главното мюфтийство Джелал Фаик каза, че задълженията са около 8 милиона и са се натрупали от неплатени осигуровки и данъци. По думите му опрощаването на дълговете на мюфтийството е част от превенцията срещу радикализиране.

От БСП съзряха сделка между ГЕРБ и ДПС. Според тях срещу опрощаване задълженията на мюфтийството към държавата ГЕРБ са изтъргували подкрепа от ДПС, за да преодолеят президентското вето върху Изборния кодекс.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име