Intrigi.bg Крими Пак нова схема – „крадат“ номера на светофар

Пак нова схема – „крадат“ номера на светофар

786
0

Пред спрял на кръстовище автомобил минава млад мъж с нахлупена качулка. Навежда се и буквално за секунди сваля регистрационната табела, след което хуква. Сащисаният шофьор го погва, но се оказва, че крадецът не е сам, а самият номер си е на мястото – за разлика от някои вещи в купето.

За новата измамническа схема разказва руският вестник „Аргументи и факти“. Целта, както обикновено, е водачът да бъде изкаран от колата, след което съучастници на „крадеца“ задигат всичко ценно от салона.

Проблемът е, че дори да бъде заловен, извършителят не може да бъде подведен под отговорност, тъй като се оказва, че той дори не е докоснал регистрационната табела, а носи съвсем друга в пазвата си. Шофьорът обаче не вижда това и остава с впечатлението, че са отмъкнали неговия номер.

Практически недоказуема е и връзката на „крадеца“ с апашите, които претарашват автомобила, докато водачът гони Михаля. Единственото противодействие на схемата е запазване на самообладание и повече внимание към личните вещи в колата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име